Visa kurser.se som: Mobil

Estetisk autonomi i praktiken

ABF Stockholm
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
450 SEK

Info om Estetisk autonomi i praktiken

Estetisk autonomi i praktiken


Vänsterns förhållande till konsten är blandad. Är konstnärlig produktion del av en större industri och cirkulation, eller är den snarare en motkraft? Konst och kultur utstår stora påfrestningar i den postmoderna högerpopulismens tidevarv, vilket i denna studiecirkel föranleder frågan: har estetiska verksamheter en inneboende politisk potential, eller är konsten snarare fristående politiken? Historiskt har den autonoma vänsterns konstnärliga verksamhet spelat en viktig roll både för den politiska rörelsen och för konstens historia. Då, liksom som idag diskuteras huruvida konsten är ett politiskt verktyg eller ett marknadens dito. Kan konsten upprätta en autonomi gentemot cirkulationen av mervärde? Är mötet med konstverket särskiljt eller del av mötet med omvärlden? 

I denna studiecirkel delar och diskuterar vi exempel både från samtidskonst och konsthistoria, liksom från den politiska filosofin. Från situationism till post-marxism, från Kant till Rancière och vidare. Förhoppningen är att vi ska kunna föra ett samtal om konstens roll i den politiska rörelsen idag. 

Cirkeln görs i samarbete med Centrum för marxistiska samhällsstudier och Mint, ABF Stockholms konsthall. 

Kostnader

450

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk autonomi i praktiken.

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Sveavägen 41
Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Estetisk autonomi i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner