Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Information om datakurser

En grundkurs i data hjälper dig som inte är en så van datoranvändare att komma igång. Du lär dig det mest grundläggande inom data för att kunna använda datorn i vardagen. Dagens ungdomar växer upp i ett kommunikationssamhälle där datorn är det främsta verktyget för att kommunicera. Det kan handla om allt ifrån att boka en bussresa till att lämna in en skoluppgift. Den äldre genrationen har inte haft den uppväxten och därför är det naturligt ofta är äldre människor som behöver en grundkurs i data.

Grundkurser i data finns på flera olika nivåer. Den mest grundläggande kursen kan handla om något så basic som att sätta på datorn, hantera musen, skicka e-mail och skapa mappar. I och med att utvecklingen hela tiden går fram så tar grundkurer i data även upp lite mer avancerade saker som kan underlätta vardagen för dig. Just nu handlar självklart mycket om Internet. Du får bland annat lära dig hur du navigerar på Internet och vilka hemsidor som du kan få användning för.

Datakörkort ECDL

Det europeiska datakörkortet ECDL, European Computer Driving Licence, är ett globalt certifieringsprogram för grundkunskaper inom IT.  Datakörkortet ska visa att en person har de baskunskaper som krävs för att hantera en persondator på korrekt sätt. Licensieringen innehåller sju moment eller moduler som de studerande ska examineras i, tillsammans ska säkra den licensierades kunskapsnivå. Datakörkortet är också ett sätt att mäta vilket resultat en utbildning ger, eftersom momenten i utbildningen ibland revideras.

Syftet med utbildning i Datakörkortet är att höja IT-kompetensen i det privata, inom förvaltningen och offentlig sektor, samt i skolan. Ett Datakörkort ska också fungera som ett intyg på IT-kunskaper som bland annat individen mer attraktiv på arbetsmarknaden. Datakörkortet ECDL finns tillgängligt i de flesta länder i Europa genom ICDL, International Computer Driving Licence.

För dig som aldrig har använt en dator

Om du aldrig har suttit bakom en dator förut, eller om du tycker det känns ovant att söka information på internet eller skapa ett dokument, då är en grundkurs i data något för dig. Här behövs inga förkunskaper, och du kan anmäla dig till grundkurser i datoranvändning eller i specifika program som till exempel Word eller Excel. Med en grundkurs i data kan du lära att hantera text och bild, göra ändamålsenliga dokument, kalkyler och presentationer, samt hantera kontakter, kalender och e-post. Efter en grundkurs i data får man även kännedom till begrepp och termer, säkerhet och datorns utrustning.

Så här säger några av kursdeltagarna

"Eftersom mitt nya arbete innebar väldigt mycket arbete framför dator krävdes att jag tog ett ECDL körkort. Själv trodde jag att jag absolut inte behövde en sådan kurs eftersom jag har erfarenhet av PC-användning. Kursen var relativt enkel eftersom min generella kunskapsnivå dator är OK. Dock var det väldigt mycket nytt jag lärde mig och givetvis är det något jag kommer sätta i mitt CV."

"Jag har gått en kurs i Excel eftersom mitt arbete till stor del kan effektiviseras med hjälp av excel. Bland annat har jag lärt mig att bygga avancerade budgetingsfiler som är synkroniserade. Till stor del handlar Excel om att få en grundkunskap för då blir allt väldigt mycket mer logiskt och man utvecklas snabbt genom att prova sig fram. Jag kan rekommendera alla en kurs i Excel eftersom behovet ofta finns men kunskapen är ganska låg generellt."

Datakurs för pensionärer

Är du senior eller blivande pensionär? Känner du dig vilsen när det kommer till digitala produkter och tjänster? Gå en grundkurs i datorkunskap eller lär dig mer om hur en iPhone eller iPad fungerar. Vi har samlat alla kurser för pensionärer på ett och samma ställe. 

Smarta enheter - iPhone, iPad och Android

Vi börjar alltmer överge datorn för surfplattan och den smarta telefonen. Vår teknik utvecklas i ultrarapid och många gånger kan det kännas som att vi inte hänger med. För att få hjälp på traven fungerar alltid en kurs som ett bra sätt att få ämnesorienterad kunskap på kort tid. Lär dig mer om din smarta enhet, hitta din kurs: iPhone kurser, iPad kurser eller Android kurser.

Jämför kurser
SEO-kurser
Läs mer