Visar 1-20 av 558 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 558 träffar
1
2
3
4
...
28

Här hittar du ett stort utbud av språkkurser i olika språk och på olika nivåer. En språkkurs är lika nyttig för nybörjaren som den avancerade. Kontakta respektive kursarrangör som kan de hjälpa dig hitta den kurs som passar din nivå. De flesta arrangörer har kurser både för dig som är nybörjare och för dig som redan behärskar språket men vill putsa till det grammatiska och vokabulären. Kurserna kombinera ofta språkundervisning med kultur, på så sätt lär du dig mer om det aktuella landet samtidigt som du genomgår praktiska och teoretiska språkövningar.

Här samlas hundratals språkkurser som kan läsas som kvälls-, helg- eller distanskurs. Både nybörjaren och språkgeniet kan hitta något som passar då det finns kurser på alla nivåer. Om du är osäker på vilken nivå som är rätt för dig så kan du göra ett språktest hos kursarrangören. Du kan även besöka ett språkcafé för att öva språket du är intresserad av, samtidigt som du får träffa nya människor med samma intressen.

Undervisningen kan skilja sig i upplägget. Vissa kurser fokuserar mycket på tal där man hela tiden tränar genom att föra konversationer medan andra kurser är mer fokuserade på klassisk inlärning genom att deltagaren läser studiematerial. De flesta kurser innehåller förstås båda dessa delar inklusive träning i att lyssna och skriva men vilken del som får störst fokus kan skilja en del mellan olika kurser.

Det finns även språkkurser som hålls i princip helt på det språk som deltagarna ska lära sig (med endast stöd på svenska), detta är enligt många ett effektivare och bättre sätt att lära sig ett nytt språk. På kurser.se hittar du 100-tals språkkurser från kursarrangörer i hela Sverige.

Den vanligaste kursformen är kvällskurser som oftast består av 90-120-minuterslektioner en kväll i veckan i 10-15 veckor. För den som snabbt behöver lära sig grunderna i ett språk finns möjlighet att ta en intensivkurs i språk. Dessa brukar vara anpassade för den som ska resa till ett land där språket talas och behöver lära sig lite enkla grunder. De är ofta runt 4 tillfällen under 2 veckors tid där man får lära sig att föra de enklaste konversationerna som behövs vid restaurantbesöket, i taxin och på hotellet osv.

Kurser i spanska, italienska eller franska

Spanska, italienska och franska är tre populär språk som många väljer att läsa i grundskolan. Spanska är ett av världens största språk och är det språket som du kanske kommer ha mest användning. Liksom spanskan anses franska och italienska vara väldigt vackra språk och kan upplevas som sång i det ovana örat. Klicka på någon av länkarna här nedan för att se en lista på språkkurser i spanska, franska eller italienska.

Spanska är ett av världens största och mest utbredda språk, det talas i nästan hela Syd- och Centralamerika och även i delar av Nordamerika. Vill du gå en nybörjarkurs i spanska eller bättra på dina nuvarande kunskaper så klicka på länkarna nedan för att hitta din kurs.

» Spanskakurs 

Enligt många är italienskan ett av världens vackraste språk. Är du intresserad av den italienska kulturen med maten, modet och fotbollen och därför vill lära dig språket? Klicka då på länken nedan för att hitta rätt kurs för dig.

» Italienskakurs 

Franska är ett större språk än många tror och talas förutom i Frankrike och några närliggande länder i Europa även i stora delar av Nordamerika och Afrika. Vill du lära dig franska från början eller gå en fortsättningskurs? Klicka på länken nedan för att hitta en franskakurs som passar dig. 

» Franskakurs 

Kurs i engelska eller tyska

Tyska är Europas näst största språk och liksom engelskan är det ett germanskt språk. Engelska och tyska är två språk som ofta talas i affärssammanhang vilket gör att kunskaper i språket ger dig en stor fördel om du jobbar över gränserna i Europa. Engelska är det språk som du kanske har mest användningen av och vi svenskar har förutom genom studier i grundskolan ett försprång i språket genom att titta på TV och film. Klicka på en av länkarna här nedan för att få en filtrerad lista på kurser i engelska eller tyska:

Engelska talas på olika ställen runtom i hela världen, och framförallt i västvärlden klarar man sig utmärkt i de flesta länder med hjälp av god engelska. Ska du besöka London eller kanske resa till USA och känner att du skulle behöva förbättra språket? Eller har du insett hur viktig engelskan är för ditt arbetsliv idag? På kurser.se kan du välja mellan flera olika språkkurser.

» Engelskakurs 
» Affärsengelska
» Tyskakurs  

Välj ett mer ovanligt språk

Istället för att läsa någon av de klassiska språken kan du gå en kurs i ett mindre vanligt språk - gå en kurs i grekiska. Att lära sig grekiska är inte alls något onödigt, språket talas faktiskt av närmare 13 miljoner och på så vis kan du också briljera på semestern. Ett annat ovanligt språk är koreanska. Många av de mest ovanliga språken på kurser.se finns listade under Övriga språkkurser.

» Turkiska kurs
» Holländska kurs

Språkkurser på distans

De flesta språken går även att läsas som en distanskurs, vilket ger dig friheten att själv välja när och hur du vill lära dig. En språkkurs på distans består ofta av övningar på datorn med support från en lärare. Videoklipp och ljudinspelningar är vanligt förekommande i språkkurser på distans och kombineras ofta med litteratur, övningsböcker och annat material.

Språkkurs på olika nivåer

Språk Nybörjarkurs: Kom igång och lär dig ett språk med en kul och spännande nybörjarkurs. Dessa språkkurser fokuserar på att lära dig de grundläggande orden och meningarna på ett kommunikativt sätt. På så sätt lär du dig de fundamentala delarna så att du på egen väg kan fortsätta att utforska språket.

Språk Fortsättning och avancerad: Behöver du utveckla ditt språk, lära dig mer om kulturen, förbättra din grammatik är en fortsättningskurs att rekommendera. Det finns nischade språkkurser för dig som säljare, tekniker och som turist.

Så här tycker de som har gått språkkurs hos våra samarbetspartners:
”Min engelska har alltid varit ok men jag kände att jag var tvungen att utveckla det för att vara på topp på jobb. Allt oftare har jag kundkontakt där jag pratar engelska och jag kände mig inte trygg med min engelska eftersom jag alltid var tvungen att tänka till ordentligt innan jag sa något. På engelskkursen låg fokus på att prata. Vi diskuterade vår hobby, vi kommenterade kring dagens nyheter. Det viktigaste var kanske inte grammatiken eller de nya ord vi lärde oss. Snarare var det just chit chattandet och att det var högt i tak. Numera har jag mycket bättre ordförråd och min grammatiska kunskap är absolut bättre efter engelskkursen. Framför allt så bryr jag mig inte om jag säger något fel. Detta gör att jag pratar fritt, jag lär mig snabbare och jag tycker framför allt att det är väldigt kul.”

”Jag läste en spanskakurs på distans. Jag kunde inget från början så det var ganska mycket att sätta sig in i. Eftersom jag är ganska disciplinerad funkade upplägget väldigt bra för mig. Spanskkursen höll jag på med i nästan ett år. Efter det gick jag vidare till en fortsättningskurs och jag har besökt spanien två gånger under tiden. Jag pratar inte flytande men jag kan klara mig med det spanska språket när jag är ute och reser. Nu är nästa mission att läsa en spansk roman. Nästa språk blir italienska för min del och jag hoppas att min spanska kan vara lite fördel.”

Jämför kurser