Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

ADHD i vuxen ålder - före och efter diagnosen (distans)

ABF Stockholm
Kursinformation
Distans
5 tillfällen
2020-09-21 18:00
800 SEK

Info om ADHD i vuxen ålder - före och efter diagnosen (distans)

ADHD i vuxen ålder och alla frågetecken som blir utropstecken, men vem är jag mitt i allt detta? Här har du en humoristisk och samtidigt allvarsam kurs som tar dig med på tåget och ger dig svaren.

Eftersom ADHD är ärftligt upptäcker många föräldrar till barn som får diagnosen att de har liknande symptom. Ungefär 2,5 % av den vuxna befolkningen i Sverige har idag diagnosen ADHD. Att få sin diagnos i vuxen ålder skiljer sig från att ha vetskap om sin diagnos från tidig ålder. Många har levt ett helt liv utan vetskap om vad de svårigheter man har upplevt har berott på.

Det övergripande målet med denna kurs är därför att öka kunskapen om ADHD i vuxen ålder; symptom, utredning samt behandling. Vi kommer att arbeta med ett antal frågeställningar vilka vi tillsammans konkretiserar under cirkelns gång. Vi kommer att beröra frågor om vad som kan leda fram till att en utredning initieras, skillnader i symptom hos kvinnor och män. Hur utredningen upplevdes och hur det var att ta emot resultatet?
Vad händer egentligen när diagnosen är satt?
Genom att träffa andra i en liknande livssituation skapar vi en gemenskap och ett tryggt rum för vuxna personer med ADHD.

Upplägg
Det här är distanskurs som genomförs via Teams. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Kursen genomförs via digitala videoträffar på angiven dag och tid. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen. (Läs mer om våra distanskurser här.)


Kursmaterial/Litteratur
Kort om adhd hos vuxna, Socialstyrelsen
ADHD-hjälpen

Förkunskaper
Denna cirkel riktar sig till dig som fått din ADHD-diagnos i vuxen ålder.

Ledare
Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.
Greta Sandberg är ny på ABF Stockholm men knappast inom sitt fält. Greta har jobbat mycket för att öka kunskapen kring ADHD samhället, genom kurser, föreläsningar och inte minst genom sitt uppdrag som ordförande i Attention Globen.

Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om ADHD i vuxen ålder - före och efter diagnosen (distans).

ABF Stockholm

Välkommen till ABF Stockholm!

ABF Stockholm är en mötesplats för kunskap, bildning och kultur, för delaktighet och demokrati. Vi tror på solidaritet, jämlikhet och alla människors deltagande.  Tillsammans gör vi en annan värld möjlig!  Vi har kurser och studiecirklar i språk, konst, hantverk, data, musik,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Stockholm

Kontaktuppgifter till ABF Stockholm

ABF Stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ADHD i vuxen ålder - före och efter diagnosen (distans)!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser