Visar 1-13 av 13 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-13 av 13 träffar

Beskrivning av populära blåsinstrument

Precis som det låter är blåsinstrument ett instrument som skapar ljud när man blåser i dem. De finns i fler olika former och har en given plats på musikscenen, både i Sverige och internationellt. Vi hör instrumenten i både klassiska orkestrar och i garageband som spelar på rökiga jazzklubbar. Idag kan du hitta ljudet från en trumpet, saxofon eller flöjt i alla möjliga musikgenrer och instrumenten har även letat sig in i popkulturen, kanske framförallt inom housemusik.

Här nedan finns en kort beskrivning om olika populära blåsinstrument. I listan ovan hittar du kurser där du kan lära dig att spela något av instrumenten.

Blåsinstrument kurser

1. Tvärflöjt

Den äldsta flöjten som man har hittat spår av är över 30 000 år gammal. Idag är den lilla ”träpinnen” i flesta fall utbyt mot en större tvärflöjt där inblåset sitter på sidan istället för i ena änden av flöjten.

2. Trumpet

En trumpet kan se betydligt mer avancerad ut än en flöjt, utan att nödvändigtvis vara svårare att spela på. Här har ventilerna som skapar de olika tonerna ersatts med ”knappar” som öppnar och stänger ventilerna på motsatt sida.

3. Saxofon

Saxofonen är väldigt populär inom jazzen och skapar skarpa toner som är svåra att missta för något annat instrument. En av de kanske mest kända saxofonisterna är jazzmusikern Charlie Parker. Bli en saxofonist på nolltid genom att gå en saxofonkurs.

4. Klarinett

Klarinetten, som för det otränade ögat kan ses som en sammanfogning av flöjten och trumpeten, ger ett brett register av ljusa toner.

5. Munspel

Munspel kanske inte är det första instrumentet du tänker på när någon säger ”Blåsinstrument”. När du ser en duktig person spela munspel kan det se ut som att personen bara spela på känsla, vilket kan vara sant, men för att lära sig spela finns det bestämda ackord för både ut- och inandning. Lär dig mer genom att gå en munspelskurs

Jämför kurser