Introduktionskurs till Argentinsk Tango, Block 1, Östersund

Längd
10 timmar
Pris
500 SEK
Längd
10 timmar
Pris
500 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Introduktionskurs till Argentinsk Tango, Block 1 - Östersund

Med start måndagen den 25 september (v. 39) erbjuder vi en introduktionskurs till den fantastiska pardansen argentinsk tango.

Varför säger vi introduktion? Jo, för att när du ger dig in i den magiska världen av argentinsk tango är det bara början på ett livslångt lärande inom denna fantastiska improvisationsdans!  
Höstterminens kurs består av två block om vardera fem lektioner. Lektionerna är på 90 minuter. Första blocket sträcker sig fram till höstlovet och det andra blocket tar sin start måndagen den 13 november (v. 46). I kursavgiften ingår dessutom en timmes ledarledd träning under kursveckornas onsdagar kl. 18-19, mer information om detta får ni vid första lektionstillfället. 
Block 1 introducerar er till grunderna i följande element av dansen: rollerna förare och följare - där alla lär sig båda rollerna, basfigurer och steg, samt rytmik och musikalitet.  
Block 2 fortsätter att jobba med grunderna och får oss att ta steget från övningar till att skapa verklig dans.  
Dessutom kommer en ”turbo-kurs” anordnas helgen den 11-12 november! (Se kommande separat anmälan.) De som går Block 1 har här möjlighet att gratis repetera hela blocket, perfekt då övning ger färdighet samt om man missat någon kväll och behöver komma ikapp. 
Anmälan kan ske tillsammans med eller utan en danspartner. Under varje lektion kommer deltagarna växla mellan att föra och följa i dansen, samt byta danspartner regelbundet. Detta gör vi för att om vi behärskar båda dansrollerna och dansar med olika partners så blir dansen ännu bättre! 

Kursen sker i samarbete med ABF JH. 
Välkomna! 
Sandra & Bengt 
Block 1, vecka 39-43  
Tid: måndagar kl. 19:00-20:30 
Plats: Danskompaniet, Sal 3, Körfältsvägen 8 
Kostnad: 500 kr/Block  
Kursledare: Sandra Sjödin och Bengt Jönsson 

ABF Jämtland-Härjedalen
Midgårdsgatan 8
831 45 Östersund

ABF Jämtland-Härjedalen

Kurser/ studiecirklar / kulturprogram i kommunernaSveg - Östersund - Strömsund - Ragunda - Åre - Krokom - Berg Människor över hela landet har sin egen relation till ABF, och det är precis så det ska vara. ABF är till för alla, och...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Jämtland-Härjedalen

Highlights