Visa kurser.se som: Mobil

Online - Kom igång med skrivandet (grundkurs)

ABF Huddinge
Kursinformation
Huddinge
5 tillfällen
2021-04-15 18:00
1 900 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Svårt att komma igång med skrivandet? Hitta flödet i din text med skrivövningar som ger energi och inspiration. Vi läser varandras texter och provar på att lämna respons. Lär dig skrivmetodikens grunder av Johan Carle, författare och utbildad lektör. Digital kurs via Zoom och med Picapens digitala skrivplattform.

Kom igång med skrivandet är en kurs för dig som vill börja skriva eller behöver en skjuts i skrivandet. Inga förkunskaper krävs. Bara skrivlust. Skrivprocessen står i centrum - det är viktigare att du skriver än vad. Kreativitet går före resultat och kvalitet. Ingen text är bra eller dålig. Alla texter är intressanta.

Under kursen blir det massor av skrivövningar blandat med korta metodikgenomgångar. Vi kommer att jobba med flödesskrivande, karaktärer, miljöbeskrivning, gestaltning, med mera. Alla läser varandras texter och provar på att jobba med textrespons. Mellan träffarna skriver du så mycket du vill / hinner / orkar. Kursledaren delar ut frivilliga skrivuppgifter.

Målet är att du efter kursen ska känna att du vill och kan fortsätta skriva. Och att du har lärt känna ett gäng skrivande människor som du kan dela texter och prata skrivande med.

I kursen ingår 12 månader fri tillgång till Picapen Premium. Picapen är en digital plattform och app där man enkelt skriver böcker. Texterna konverteras automatiskt till digitala böcker, för tryck och publicering. Allt du skriver på Picapen är helt privat och du väljer själv om du vill dela din färdiga bok med inbjudna läsare eller om du beställer din bok i tryckt format. Kursen startar med en snabbguidning av Picapens funktioner.

Kursledare

Johan Carle ser på skrivandet som ett hantverk – något man lär sig genom övning. Han är författare, skrivpedagog och lektör och debuterade 2016 med romanenSmå grodorna. Johan har utbildat sig vid välkända skrivar- och författarutbildningarna vid Biskop Arnö och Skurup Folkhögskola. Sedan 2014 jobbar Johan som lektör. Han har tidigare jobbat för förlagen Modernista och Wahlström & Widstrand. Idag jobbar han helt i egen regi med att hjälpa andra författare att förädla och förbättra sina bokmanus. Förutom att skriva själv är Johan en uppskattad kursledare på folkhögskolor, bibliotek och på Skrivarakademin i Göteborg. Den här kursen innehåller flera av Johans bästa tips och råd. Som extra bonus är Johan även utbildad inom filmmanusskrivande och filmberättande. 

Antal tillfällen
5 träffar, varannan torsdag.

Datum
4/3, 18/3, 1/4, 15/4, 29/4

Tid
Kl. 18.00-20.30.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Online - Kom igång med skrivandet (grundkurs).

ABF Huddinge

ABF Huddinge - Fritidskurser för dig i Huddinge

ABF Huddinge

Kurser i Huddinge Människor över hela landet har sin egen relation till ABF, och det är precis så det ska vara. ABF är till för alla, och det har det varit ända från starten 1912 då det grundades och blev Sveriges...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Huddinge

Kontaktuppgifter till ABF Huddinge

ABF Huddinge

Kommunalvägen 26
141 61 Huddinge

Recensioner
Bli den första att recensera Online - Kom igång med skrivandet (grundkurs)!
Intresseanmälan

För att få mer information om Online - Kom igång med skrivandet (grundkurs), fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser