Visa kurser.se som: Mobil

Våga digitala

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
3 tillfällen
2021-03-01 18:00
Hos ABF Göteborg kan du välja bland 200 kurser

Kursbeskrivning

På denna distanskurs, hemma i din trygga vrå, kommer du ”träffa” deltagare med liknande erfarenhet av talrädsla och ”rampfeber”.

Med hjälp av lekfulla samtals- och berättarövningar, tillsammans med andra som verkligen lyssnar, ökar lusten att tala inför andra. OCH i förlängningen modet att hålla bröllopstal, föredrag eller "bara" uttrycka din åsikt i lunchrummet. Har du velat anmäla dig till en Våga tala-kurs, men dragit dig för det? Kanske känns det som ett lättare steg att ta, när vi nu måste träffas digitalt. Du utmanas inte i det fysiska mötet, på gott och ont, men du utmanas lite ändå.

På kursen tränar man på att berätta, aktivt lyssna på varandra, öppna sina sinnen och "lämna sig själv i fred". På så sätt stärks gruppkänsla, empati och utsattheten minskar. Du kommer också att arbeta med röstträning, stresshantering och grundläggande retorik. Viktigt är också att lära sig vad som händer i kroppen och hjärnan när man blir nervös.

På kursen möts människor i alla åldrar och med olika grad av talrädsla och "rampfeber". Ofta har problemen funnits med länge, med undvikande och försämrad självkänsla som följd. Därför är det viktigt att skapa en trygg miljö tillsammans. Människan är en social varelse, ett flockdjur. Vi vill bli sedda och lyssnade till. När vi upplever empati och gruppkänsla väcks endorfiner i kroppen och vi blir glada och vågar mer.

UPPLÄGG

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Johanna Westfelt är utbildad skådespelare och sångare på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon är har haft roller på en rad skilda scener, bl.a. som Maria i "West Side Story" på Göteborgs Stadsteater. Johanna har även arbetat med TV, film och radio. Sedan 12 år tillbaka har Johanna varit cirkelledare och coach i scenisk kommunikation, retorik, presentationsteknik, gruppdynamik och stresshantering. Hon är utbildad i olika stresshanteringstekniker. "Det löper en röd tråd genom allt jag arbetar med: språk, retorik, röst, kroppsmedvetenhet och dialog. På mina kurser arbetar vi med lustfyllda övningar i syfte att öppna sinnena, bekräfta varandra och minska på spänningar och stressymptom." Johanna jobbar även som lärare på SFI.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kursmaterial presenteras vid första kurstillfället.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Våga digitala!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser