Visa kurser.se som: Mobil

Skrivarkurs

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
8 tillfällen
2021-03-01 17:00
Hos ABF Göteborg kan du välja bland 200 kurser

Kursbeskrivning

Vi skriver om sorg, förlust och glädje!

Det är viktigt att skriva vad man tycker och tänker. Det handlar ofta om inre känslor som behöver sättas ord på. Därför kan ett skrivande ses som en personlig själavård, där känsla och tanke förenas i ord. Just Dina ord blir alltså verklighet. Du kan se dem, du kan läsa och förstå. Det är en inre och yttre process, som lyfter dig som människa in i ett rum av frihet och befrielse. Skrivandet blir som en inre och yttre spegling av din egen person.

UPPLÄGG

Att tänka på:

...att du själv vill förbättra din språkliga intuition

...att du själv vill bearbeta en känsla

...att du själv vill bearbeta en tanke

...att du själv vill ge skrivande tid, möda och motstånd

Du träffar cirkelledaren och andra kursdeltagare digitalt varannan måndag. Under dessa två veckor skriver du dina egna texter, skickar in din text till Hans-Evert och han läser genom dina texter innan nästa kurstillfälle. Han ger råd och tips.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

LEDARE

Jag heter Hans-Evert Renérius och har ett livslångt skrivande bakom mig vad gäller journalistik, avhandlingar, prosa, poesi och predikningar. Jag ser det som min uppgift att vägleda och inspirera. Det är också min uppgift att spegla och återkoppla; att lösgöra känsla och tanke som leder fram till ett kreativt förhållningssätt i det egna språket.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Eget material.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

ABF Göteborg

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skrivarkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser