Översiktsutbildning för lagreglerade uppdrag

ABF Göteborg, distans
Längd
4 tillfällen
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 tillfällen
Nästa kurstillfälle
17 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Denna kostnadsfria kurs är en grundläggande utbildning i de lagreglerade uppdragen.

Här får du en introduktion till vad det innebär att vara kontaktperson för socialtjänsten, god man, förvaltare, kontaktperson och kontaktfamilj, lekmannaövervakare och anstaltsbesökare samt stödperson för personer i tvångsvård. Vi kommer att beröra personligt ombud, brukarstöd och LaSSe brukarstödcenter. Kursen passar både dig som vill ta uppdrag och dig som vill lära dig om dina rättigheter som mottagare. Om du har frågor eller funderingar om kursen är du välkommen att ringa cirkelledare Birgitta Ljungholm för mer information, tel 070-239 40 79.

ABF Göteborg arrangerar kursen i samarbete med Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare och kursen är kostnadsfri.

GFS är en förkortning av Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare och är en del av RFS - Riksförbundets Frivilliga Samhällsarbetare. Vårt samhälle bygger på demokrati och människors lika värde. Mycket förenklat innebär det att alla medborgare har rätt att vara delaktiga i samhället och att alla har rätt till ett värdigt och meningsfullt liv. Hamnar någon i svårigheter till exempel i kriminalitet, drogberoende eller om får nedsatt funktion har denne rätt till stöd och hjälp. Föreningens medlemmar hjälper till som kontaktpersoner och kontaktfamiljer, stödpersoner inom psykiatrin, häktes- och anstaltsbesökare, lekmannaövervakare samt gode män och förvaltare.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

17 oktober, 2023

  • Kurs
  • distans

Ledare:

Kursledare är Birgitta Ljungholm från Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare (GFS).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten 42.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Förkunskaper

Grundläggande kunskaper i svenska språket, skriftligt och muntligt.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights