Nyhet! Skapa en fotobok 60+

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
1 900 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vi skapar en fotobok som berättar för omvärlden om en spännande och vardaglig livserfarenhet enbart med mobilfotografier.

Vill du på ett kreativt sätt lära dig mer om hur du tar bra foton med din mobil, då är detta kursen för dig! Vi lär oss grunderna i mobilfotografering och sociala medier och vi avslutar kursen med en egen fotoutställning. 

För att fota med mobilen behöver man inte lika mycket teknisk kunskap som med en systemkamera. Tvärtom kan avsaknaden av inställningar och tekniska detaljer göra underverk för att faktiskt låta dig fokusera på lusten och kreativiteten i ditt fotograferande. Lär dig att använda det befintliga ljuset, hitta oväntade vinklar, upptäck det vackra i tomma ytor och oväntade motiv och öva upp ditt bildseende.

Ledare:

Kursledare är Yarko Rhea Salazar. Yarko är utbildad fotograf, filmmakare och konstnär. Han har jobbat länge på Hammarkullens Folkets Hus som foto och videolärare för små skolbarn med utgångspunkten från Barnkonventionen. Jobbar med olika uppdrag inom foto och konst samt egna konstnärliga projekt. Han älskar att jobba med ljuset, färgen, rörelse och människor.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Anmälan

  • Grunderna i mobilfotografering
  • Komposition (tredjedelsregel/diagonaler/s-kurvor mm)
  • Lätt bildbehandling med appar som Snapseed, Afterlight mm
  • Annonsering (Instagram stories)
  • Publicering (Crimson, Once upon mm)

Förkunskaper

Det behövs inget mer än att du är van att hantera din mobiltelefon.

Lokal

ABFs kurslokal på Järntorget 8 i Göteborg.

Video

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights