Måla i akryl och vattenbaserad oljefärg - digital kurs

ABF Göteborg, Distans
Längd
12 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Längd
12 tillfällen
Pris
1 400 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Måla på distans! En kurs för dig som vill utveckla ditt kunnande inom måleri och teckning. Vi arbetar med både handledarstyrda uppgifter och fria bildprojekt.

Vi har både gemensamma och individuella genomgångar. Vi kommer bl.a. att gå igenom grundläggande anatomi för konstnärer. Med hjälp av fria och förenklade tekniker ger vi uttryck för känslor och upplevelser som uppstår i mötet med motivet. På denna kurs ligger fokus på akryl- och vattenbaserat oljemåleri.

Lars Lejrings distanskurs i måleri och teckning är uppbyggd kring 12 kursträffar via nätet. Den gemensamma plattformen är en lösenordsskyddad hemsida. Här presenterar Lars i text och bild respektive veckas tema och uppgift. Här läggs också deltagarnas bilder upp Gruppens "öga-mot-öga-kontakt" sker via meet.google.com. Vid dessa gruppsamtal diskuterar vi inledningsvis veckans uppgift. Som avslutning ses vi igen "öga-mot-öga", med en gemensam genomgång och analys av varje deltagares bild.

Ledare:

Lars Lejring jobbar som kursledare inom måleri, teckning och kroki. Lars har en 5-årig utbildning från Konsthögskolan Valand. Han har deltagit i flera samlingsutställningar på bl.a. Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs Konstmuseum. Lars är representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Som pedagog har Lars tidigare arbetat på KV:s konstskola och Folkuniversitetet. Under en tioårsperiod undervisade han i krokiteckning på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 3110.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36 -39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften. Undantaget digitala kurser.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Video

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner
Skriv en recension
5/5
Solveig Schulz
07 maj 2023

Mycket uppskattad kurs i akrylmålningar online. Skicklig och pedagogisk kursledare. Bra möjlighet till diskussion med kursledare och kurskamrater. Inspirerande möte med bilder ...

Visa hela
5/5
Eeva
06 maj 2023
måla hemma

väldigt trevligt och inspirerande

5/5
Gerd Cruse
04 maj 2023
Härliga onsdagar

Jag fick bra input och glädje i måleriet. Toppen att kunna delta oavsett var man befinner sig.

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights