Kursinformation
Göteborg
6 tillfällen
2 300 SEK Momsfri
Kommande starter
Göteborg
2023-03-30 18:00  
2 300 SEK
Hösttermin 2023  
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Öva upp förmågan att se och uppleva form, volym, rörelse och balans! Vid krokiteckning samlas vi kring en modell som intar olika ställningar under kortare och längre pass.

Kroki är för bildskapare vad skalövningar är för musiker och arbetet vid balettstången är för dansare. Vid kroki ges tillfälle att träna på i stort sett alla de frågeställningar vi kan möta när vi uttrycker oss i bild. På kursen tränar vi på att gestalta samspelet mellan positiva och negativa former. Vi lär oss att skapa djup med hjälp av överskärningar och undersöker hur vi ska förhålla oss till förkortningar. Krokimodell finns med under hela kursen.

Vi arbetar också med rytm och rörelser och testar på att teckna snabbt och summariskt utan att fastna i detaljer. Vi går också igenom de begrepp inom människans anatomi som är relevanta för konstnärer och analyserar några av de gamla mästarnas bästa teckningar.

Kursens syfte är att ge konkreta kunskaper och insikter, så att du i det egna bildskapandet kan styra ditt personliga uttryck dit du vill.

Ledare:

Lars Lejring jobbar som kursledare inom måleri, teckning och kroki. Lars har en 5-årig utbildning från Konsthögskolan Valand. Han har deltagit i flera samlingsutställningar på bl.a. Nationalmuseum och Moderna Museet i Stockholm och Göteborgs Konstmuseum. Lars är representerad hos bl.a. Göteborgs Konstmuseum och Statens Konstråd.

Som pedagog har Lars tidigare arbetat på KV:s konstskola och Folkuniversitetet. Under en tioårsperiod undervisade han i krokiteckning på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK).

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Lokaler

ABFs konstateljé på Järntorget 8 i Göteborg.

Anmälan

BRA ATT VETA

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fullsatt kan du anmäla dig till en reservplats. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Video

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kroki!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 280 recensioner.
Läs recensioner