Klassiskt måleri och teckning

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
12 tillfällen
Pris
3 300 SEK
Längd
12 tillfällen
Pris
3 300 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Här är en kurs för dig som inte har teckant & målat så mycket tidigare. Vi jobbar från grunden med vattenbaserad oljefärg, vi startar med kolteckning & vi går sedan vidare med grunderna i oljemålningstekniker.

Vi studerar form, färg och teknik och provar nya uttryckssätt. Här styr ditt eget skapande i stor utsträckning och du får fokusera på din konstnärliga utveckling i gemenskap med andra deltagare. Vi börjar från början med kol och blyerts och arbetar sedan vidare med blanda en egen palett. 

Ledare:

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Lokaler

ABFs konstateljé på Järntorget 8 i Göteborg.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Förkunskaper

Det här är en kurs för dig som inte så mycket erfarenhet inom teckning & måleri. Vi börjar från början med kol och blyerts och arbetar sedan vidare med valörer. I nästa steg jobbar vi med kulörer för att skapa vår palett och arbetar vi vidare med ljus & konstrast.

Video

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights