Visa kurser.se som: Mobil

Helgkurs - Översiktsutbildning för lagreglerade uppdrag

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
2 tillfällen
0 SEK

Kursbeskrivning

Helgkurs - Översiktsutbildning för lagreglerade uppdrag 

Välkommen till en kostnadsfri kurs där du introduceras till vad det innebär att vara kontaktperson för socialtjänsten, god man, förvaltare, kontaktperson och kontaktfamilj, lekmannaövervakare och anstaltsbesökare samt stödperson för personer i tvångsvård.

Denna kurs är en grundläggande utbildning i de lagreglerade uppdragen för frivilliga samhällsarbetare. Vi kommer att beröra personligt ombud, brukarstöd och LaSSe brukarstödcenter. Kursen passar både dig som vill ta uppdrag och dig som vill lära dig om dina rättigheter som mottagare. 

ABF Göteborg arrangerar kursen i samarbete med Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare och kursen är kostnadsfri.

Vad är Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare?

GFS är en förkortning av Göteborgs Frivilliga Samhällsarbetare och är en del av RFS - Riksförbundets Frivilliga Samhällsarbetare. Vårt samhälle bygger på demokrati och människors lika värde. Mycket förenklat innebär det att alla medborgare har rätt att vara delaktiga i samhället och att alla har rätt till ett värdigt och meningsfullt liv. Hamnar någon i svårigheter till exempel i kriminalitet, drogberoende eller om får nedsatt funktion har denne rätt till stöd och hjälp. Föreningens medlemmar hjälper till som kontaktpersoner och kontaktfamiljer, stödpersoner inom psykiatrin, häktes- och anstaltsbesökare, lekmannaövervakare samt gode män och förvaltare.

UPPLÄGG

Lördag - söndag kl. 9.30-15.30.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Grundläggande kunskaper i svenska språket, skriftligt och muntligt.

LEDARE

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Kursmaterial finns i lokalerna, ta med egna idéer.

Kostnader

Gratis

ABF Göteborg

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Tel: 031-774 3110
www.abf.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Helgkurs - Översiktsutbildning för lagreglerade uppdrag!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner