Visa kurser.se som: Mobil

Helgkurs - Afrikansk dans och djembee trummor

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
2 tillfällen
2021-03-27 11:00
Hos ABF Göteborg kan du välja bland 200 kurser

Kursbeskrivning

Välkommen till en helgkurs med rytmer från Västafrika! Rytmerna kommer från Togo, Ghana och Benin. Det viktiga i den västafrikanska dansen är rytmen och dansglädjen, inga förkunskaper krävs!

Viktig information om vårens kurser

Vi kommer både att dansa och lära oss spela på djembetrummor tillsammans. Vi lär oss några enkla koreografier och enkla rytmer på trummorna. Här ägnar vi oss åt ren dansglädje och blir härligt svettiga!

KURSENS INNEHÅLL

• Vi dansar både till levande trummor och till inspelad musik.
• Kom i träningskläder. Fötterna är barfota om man vill, eller i träningsskor.
• Vi kommer lära oss spela några enkla rytmer på djembetrummor, det finns en trumma till varje deltagare. Djembetrummor spelar man med händerna.
• Vi dansar halva passen och trummar halva.

UPPLÄGG

Lördag-Söndag 11.00-14.00. Kl. 11.00-12.30 dansar vi, kl. 12.45-14.00 trummar vi. Det finns omklädesrum på plats men bara en dusch.

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER

Inga förkunskaper krävs.

LEDARE

Kursledare är Julien och Magda. Julien är dansare o musiker från Togo. Han har lång erfarenhet som danspedagog och han är ledare för gruppen Zondede i Togo och i Sverige. Julien lever dans och att alla ska lära sig är hans stora passion. Magda och Julien har dansat ihop sen 2012 och båda är med i gruppen Zondede.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL

Inget.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Helgkurs - Afrikansk dans och djembee trummor!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser