Datoranvändning i vardagen

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
6 tillfällen
Pris
850 SEK
Längd
6 tillfällen
Pris
850 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Grundläggande kurs för dig som är ny datoranvändare eller vill bli tryggare att använda en dator (ej Mac).

Vi går igenom hur du använder en dator och dess olika funktioner i vardagen, från att starta en dator, navigera i operativsystemet Windows 10 till att skriva och spara texter och söka information på internet. Kursen består både av praktiska moment och diskussioner kring olika datorrelaterade frågor. Vi reder även ut olika termer och begrepp som har med datoranvändning att göra. PC-datorer med Windows 10 finns att låna i kurslokalen, men det kan vara fördelaktigt att ta med din egen bärbara dator, antingen med Windows 10 eller Windows 11.

Kursen omfattar 6 tillfällen x 3 studietimmar per gång, med 15 min paus. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Ledare:

Kursledaren Lena Chau är en tålmodig, motiverande och pedagogisk person. Lena är uppskattad bland våra tidigare kursdeltagare i datorkunskap. Hennes datorintresse har hon fått av sin äldre bror och hon tycker om att hjälpa människor. Det är därför Lena har studerat data- och systemvetenskap och sociologi på universitetsnivå. 

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Lokaler

ABFs kurslokal på Järntorget 8 i Göteborg.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för hösten är vecka 37. 
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Video

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights