Akustisk gitarr fortsättning 1

ABF Göteborg
Kursinformation
Göteborg
10 tillfällen
Hösttermin 2023
1 650 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Akustisk gitarr fortsättning 1

På våra gitarrkurser får du lära dig de vanligaste gitarrackorden och att spela låtar i olika genrer så som pop, rock och visa.

Det roliga med gitarr är att man bara efter några få ackord kan spela många olika låtar! Successivt och på ett enkelt sätt fördjupar vi kunskaperna om takt- och tonart. Vi går också igenom olika sätt att kompa. Vi lär oss i en liten grupp så det finns alltid tid för individuell handledning. Samtidigt övar du upp ditt lyssnande i samspel med andra.

FÖRKUNSKAPER

Du ska ha spelat en termin innan.

KURSMATERIAL

Ta med ditt eget instrument. Kursmaterial delas ut under kursen.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Om kursen är fulltecknad kan du anmäla dig som reserv. Det gör du genom att ringa oss på 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6 och hösten vecka 36.
  • Kallelse får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15 % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Lokal

ABFs kurslokal på Järntorget 8 i Göteborg.

Video

Kursledare

Kursledaren Mats Götherskjöld har jobbat som musiker, låtskrivare och musikproducent i många år. Han har varit verksam som vissångare och bandmedlem i olika konstellationer, allt från rock till folkmusik. Han upphör aldrig att fascineras av det spännande mötet med andra människor i musikens värld.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Mikael Linde

Forsättnignskursen har verkligen låtit mig ta nästa steg i mitt gitarrspelande läraren har vart väldigt pedagogisk och skapat olika utmaningar för alla elever efter nivå vilket gjort att alla har fått träna på nya saker för att utvecklas i sitt gitarrspelande. Jag kommer absolut fortsätta!

Ulla M Gabrielsson

Att spela låtar tillsammans i ensemble har varit ledmotivet i kursen som Mats Götherskjöld har lett på ett mysigt och inspirerande sätt. Det är enklare och roligare att lära sig musicera om man spelar tillsammans med support från en vänlig cirkelledare och musiker. Vi har provat på olika former av komp, fingerpicking och sologitarr. Vi har spela...

Visa hela
Joachim Andersson

Väldigt bra musik lärare.👍

ABF Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...


Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Kontaktuppgifter till ABF Göteborg

ABF Göteborg

Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 276 recensioner.
Läs recensioner