Akrylmåleri

ABF Göteborg, i Göteborg
Längd
10 tillfällen
Pris
3 000 SEK
Längd
10 tillfällen
Pris
3 000 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Akrylmåleri

Vi kommer att testa på akrylens möjligheter genom att teckna och måla av en bild som ni själva väljer.

På denna kurs kommer vi att bygga upp bilden med kolpenna samt akrylfärger. Jämfört med oljefärg är akrylfärg vattenbaserad och torkar snabbt, så att man kan måla lager på lager utan att behöva vänta. Här lär du dig att utveckla dina färdigheter vare sig du är nybörjare eller har målat ett tag. Vi jobbar med perspektiv, form och volym, ljus och mörker. Du får också tips om hur du får det uttryck som du önskar hjälp av olika tekniker och metoder. 

Ledare:

Lasse Söderholm är verksam som konstnär i Göteborg har studerat på KV konstskola, Domen konstskola, ABFs Gustavus Primus och Hovedskous konstskola. Hans specialiteter är teckning, vattenbaserad olja, akvarell samt grafik. Har ställt ut i Göteborg och i Brösarp samt varit med på vårsalongen i Stockholm.

Lokaler

ABFs konstateljé på Järntorget 8 i Göteborg.

Anmälan

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 031-774 31 10.
  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelsen får du ungefär en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 15  % rabatt på kursavgiften.
  • Är det något som du särskilt behöver för att ditt deltagande i cirkeln ska bli bra, tveka inte att nämna detta i din anmälan så gör vi vad vi kan för att undanröja de hinder som eventuellt kan finnas.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med deltagare som gått någon termin för att få en bra grupp. Genom våra olika erfarenheter lär vi och inspireras av varandra.

Lokal

ABFs konstateljé på Järntorget 8 i Göteborg.

Video

ABF Göteborg
Olof Palmes Plats
413 04 Göteborg

ABF Göteborg

Vill du skapa, forma, debattera, dansa? Då har vi säkert något för dig! Kursverksamheten på ABF Göteborg erbjuder 200 kurser per termin – på dagtid, kvällstid, helger och sommaren. Vi har kurser inom humaniora och samhälle, konst, musik och sång,...

Läs mer och visa alla kurser med ABF Göteborg

Highlights