Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Mer om yoga i Örebro

I Örebro finns en mängd olika yogakurser för olika åldrar och och på flera nivåer. Förutom flera kurser i barnyoga finns exempelvis även yoga för familjer och gravida. Yoga är en träningstyp som passar dig som vill lära dig ta hand om dig själv och stärka din mentala och fysiska styrka. Att hitta kraften i att andas på rätt sätt och hur du kan använda det som ett verktyg i din vardag är värdefullt. Yogan sätter ditt balanssinne på prov men utmanar även din styrka och uthållighet.

Ofta pratar man om yoga som en enskild träningsform men faktum är att det finns många olika yogatyper som skiljer sig mycket åt. Vissa typer fokuserar mer på andning, meditation och enklare kroppspositioner medan andra utmanar din balans och styrka på en helt annan nivå. Det kan vara svårt att hitta vilken yogakurs som passar dig bäst. För att underlätta detta har vi beskrivit några av de yogakurser som finns i Örebro. För att läsa mer om respektive kurs kan du läsa på kursens sida där du även kan göra en intresseanmälan.

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är kraftfull och kreativ och är ett bra verktyg för dig som till exempel vill minska din stressnivå. Denna yogaform har även visat sig hjälpa människor med ryggproblem, migrän, högt blodtryck, utmattningssyndrom, beroenden, fibromyalgi och ätstörningar. Meditationen är ett viktigt inslag och ett sätt att jobba med den mentala hälsan.

Medicinsk yoga

Medicinsk yoga har sin grund i kundaliniyogan och rörelserna är baserade på medicinsk forskning. Denna yogaform ska stimulera kroppens stärkande krafter och den är anpassad för dig som vill förebygga skador och minska krämpor. Detta är en långsam yoga där man även lägger stor vikt vid andningen för att jobba med kroppen inifrån och ut. Förutom att det finns fritidskurser i yoga används det även som behandling inom vården och det finns flera studier som bevisar dess framgång.

Mamma/gravidyoga

Eftersom yoga är en skonsam träningsform med mjuka rörelser passar den utmärkt för dig som är gravid eller nyligen fått barn. Det är en snäll träningsform som du kan anpassa efter hur kroppen känns. Tempot är lugnt och man lägger extra fokus på bäckenbotten och att motverka belastningsskador som kan uppstå i samband med att kroppen förändras och man går upp i vikt. Du får stärka upp de utsatta delarna av kroppen som ofta kan ge smärtor under graviditeten och tiden efteråt. I vissa mammayoga-kurser ingår även babymassage och babyyoga som kan förebygga magont och förbättra motoriken.

En kurs i gravidyoga hjälper dig att förbereda dig mentalt och fysiskt inför den kommande förlossningen. Du lär dig hur du kan använda andningen som ett verktyg och den bidrar även till ökad andningskapacitet.

Barnyoga

Yoga är en träningsform som passar bra även för barn. Man anpassar kursen efter barnens ålder och ofta blir det lekfullt, fantasifullt och stärkande. Man fokuserar ofta på att stärka barnens självkänsla och självförtroende. De får upptäcka hur kroppen fungerar och hur man kan lära sig kontrollera den. Barnet får träna sitt balanssinne och öka sin kroppsmedvetenhet. Att barnen redan från tidig ålder lär sig andningsteknik kan hjälpa till att förebygga framtida oro och stress.

Jämför kurser
Mer inom området