Tårtkurser

Vill du bli Sveriges nästa tårtmästare?

Gillar du att göra tårtor eller bara vill bli bättre? På en tårtkurs lär du dig alla knep för att kombinera smaker med varandra och bygga upp ett mästerverk att skåda. Baka en tårta inför nästa kalas och överraska dina gäster. 
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Tårtkurser

Lär dig baka tårtor

Tårtor är för många ett självklart inslag på de flesta större event. Vare sig det gäller födelsedag, invigning, avtackning, högtid, fest eller bröllop så är den på plats, tårtan. Gå en tårtkurs för att lära dig mer kring hur just du kan piffa till kommande festligheter med en fin hembakad tårta! Bakverket kan komma i många olika former; moussetårta, cheesecake, prinsesstårta eller vegansk rawfood-tårta. Här finns kurser inom många olika områden för att du ska hitta en som passar just dina önskemål.

Därför ska du gå en tårtkurs

Har du tittat på Hela Sverige bakar eller Dessertmästarna på tv och tänkt att du själv vill bli lika duktig på att skapa dessa delikata mästerverk? Då har du kommit rätt! Gå en tårtkurs för att lära dig att baka helt från grunden, eller för att specialisera dig i moment som spritsning eller spackling. På kursen samlar du på dig både praktisk erfarenhet, teoretiska lärdomar  och recept. En perfekt blandning för att du ska kunna fortsätta med mästerbakandet efter avslutad kurs. Har du svårt att komma på vad du ska köpa för present till nästa tillställning kan du alltid bjuda på en fin hembakad tårta istället för att som alltid springa och köpa ett presentkort. Personliga presenter som du lagt ner tid och tanke på uppskattas alltid. 

Vad innehåller en tårtkurs?

Det finns olika typer av tårtkurser. Dels grundutbildningar där du får lära dig hur du steg för steg planerar, bakar, monterar och dekorerar en tårta. För dig som vill specialisera dig på ett särskilt moment finns det även inriktningar som fokuserar på saker som:

  • Spackling
  • Spritsning
  • Figurer i sockerpasta
  • Cupcakes
  • Cakepops
  • Rawfood
  • Diplomerande konditorsutbildning
  • Bakkurser för barn

Vem kan gå?

De flesta tårtkurser kräver ingen förkunskap av deltagarna. Gå en kurs själv och lär känna lite nya människor eller gå tillsammans med familj och vänner som en rolig aktivitet ihop. 

Vilken tårtkurs ska jag välja?

Den enda nackdelen med att det finns många olika alternativ att välja bland måste ju vara att det gör beslutet lite svårare. Försök fundera på vad du helst vill ha ut från kursen. Är du helt och hållet nybörjare i köket är en grundkurs troligtvis det bästa alternativet. Har du bakat en del i ditt liv men känner att du nu står stilla, ja då kan en specialiserad kurs i dekoration ta dig vidare till nästa nivå. Känner du dig sugen på en karriär inom bakning? Gå då en diplomerande utbildning till konditor eller rawfood-bagare så du är redo att kicka igång karriären!

Jämför kurser