Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-20 av 178 träffar

Studiefrämjandet

Studiefrämjandet vill möta allas behov av att vilja skapa, lära och leva ett aktivt liv oavsett ålder. Som ett av Sveriges största studieförbund erbjuder Studiefrämjandet ett brett utbud av föreläsningar, utbildningar, studiecirklar och kulturarrangemang.

Verksamheten hos Studiefrämjandet är öppen för alla över vitt skilda områden. Särskilt inriktat är Studiefrämjandet dock på djur, natur, miljö och kultur, då framför allt ungdomskultur. Arbetet sker i små grupper vilket ger ett bra klimat för både gemenskap och lärande.

Hos Studiefrämjandet kan människor utveckla sina intressen och även upptäcka nya och lärandet förenas ofta med skapande aktiviteter. Vi ger stöd till det lärande som sker i föreningar, nätverk och organisationer. På så sätt bidrar Studiefrämjandet till att utveckla och förnya det lokala förenings- och kulturlivet.

Tillsammans med 4H har Studiefrämjandet även en egen folkhöskola i Linköping, Valla folkhögskola. Här erbjuds bland annat utbildning som fritidsledare med inriktning teater, friluftsliv och musik, evenemangsproducent samt kurser i u-landskap.

Studiefrämjandet  genomför även folkbildande verksamhet på uppdrag av exempelvis offentliga institutioner, organisationer och näringslivet. Studiefrämjandet bildades 1959 och är partipolitiskt, fackligt och religiöst obundet.

Jämför kurser
Jägarexamen på Ulkeröds Gård

På Ulkeröds Gård kan du bland annat testa lerduveskytte och ta jägarexamen. Det finns även möjlighet till personlig utveckling, rekreation, umgänge och utbildning.

Läs mer