Visar 1-7 av 7 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-7 av 7 träffar
 

Mer om streetdance i Göteborg

Är du nyfiken på att gå en kurs i streetdance? Till skillnad från många andra dansstilar så består streetdance av flera olika danser. Det gemensamma är att dessa dansstilar har utvecklats på gatan, nattklubbar och skolgårdar istället för inne i dansstudios. Streetdance är en dansstil som bygger mycket på attityd och känslor. När dansen utövas med åskådare är det inte ovanligt att dansarna försöker få med sig publiken för att bygga upp stämningen.

Om du vill lära dig dansa streetdance finns flera kurser i Göteborg. När du hittar den kurs som passar dig bäst kan du skicka en intresseanmälan så kommer arrangören kontakta dig med mer information.

Kurs i streetdance

Som vi tidigare nämnt har streetdance utvecklats på gator och klubbar och idag har det växt och blivit en vanlig dansstil. På de allra flesta dansskolor finns kurser i streetdance och dess många olika varianter. För dig som inte kan få nog av streetdance finns också föreställningar och tävlingar som du kan uppleva i Göteborg.

Streetdance kan med fördelas beskrivas som en medryckande dans där du som åskådare kan ha svårt att stå still. Musiken och dansen tillsammans förmedlar mycket känsla och ofta finns ett tydligt budskap. Streetdance kan utföras på olika vis där du antingen kan dansa själv eller i grupp. Ibland är hela dansen inövad men ofta finns även improviserade inslag.

Om du gillar att tävla kan det passa dig att battla. Då kan två personer eller grupper dansa mot varandra och sedan får publiken eller domaren avgöra vem som gjorde det bäst. 

Exempel på dansstilar inom streetdance

De flesta av danserna som ryms inom begreppet streetdance härstammar från afroamerikanska- och latinodanser från första halvan av 1900-talet. Bland dessa danser kan man hitta locking, house och hiphop. Utöver detta kan man även hitta inslag av clogging som är en dans som utvecklades i fabriker runt om i Västeuropa och Storbritannien. Clogging är en dans där man använder mycket ben och fötter medan överkroppen är relativt stilla. 

Under 1970-talet växte hiphopen i New York och sedan dess har den blivit stor i många delar av världen. Med tiden har även underkategorier av hiphop vuxit fram och det finns flera olika kurser inom hiphop. Idag finns många duktiga instruktörer som kan lära ut dansen som bygger mycket på rytm, kroppskontroll och attityd.

Jämför kurser