Salsakurs i Göteborg

Lär dig dansa salsa

Salsa är en improviserad pardans som innehåller olika stilar och har utvecklats genom att dansen fått influenser från länder världen över. Här finns salsakurser för både nybörjare och erfarna. Hitta din salsakurs i Göteborg här.
Vi ber om ursäkt men din sökning gav tyvärr inga träffar... Vänligen gör en Ny sökning

Mer om salsa i Göteborg

Salsa har snabbt vuxit och blivit en populär dans i Sverige. Dansen kommer ursprungligen från Latinamerika och har inspirerats av flera olika länder i regionen. När man lär sig salsa får man lära sig ett antal steg som sedan vid själva dansen kopplas ihop och improviseras fram under tiden. Det finns också koreograferade salsadanser vid tävlingar.

Grundstegen i salsa

De vanligaste grundstegen i salsa är dessa:

  1. Från sida till sida: börja med vikten på höger fot. När takten börjar tar du ett steg åt sidan med vänster ben och så flyttar du med högerfoten. Ta ett till steg med vänster ben, flytta vikten dit och klappa händerna för att markera takt. Upprepa sedan samma procedur men åt höger. 
  2. Bakåt: stå med vikten på höger ben och när takten kommer tar du ett steg bakåt med vänster ben och lägger vikten på det benet. Sen flyttar du tillbaka vikten till höger ben och och flyttar din vänstra fot nära den högra. Klappa händerna för att markera takt. Upprepa sedan samma procedur men börja med vikten på vänster ben.
  3. Framåt och bakåt: börja med vikten på höger ben och invänta takt. Ta då ett steg framåt med vänster ben medan det högra är står kvar. Flytta över vikten till det vänstra och överför sedan din vikt bakåt från det vänstra på höger ben. Flytta vänster fot nära höger och överför vikten på den. Klappa händerna för att markera takt. Nu är din vikt på vänster ben, redo att gå med höger och upprepa processen bakåt med höger ben.

Salsainspiration i Göteborg

I Göteborg hittar du många olika salsakurser och spännande salsaevenemang. Mycket av salsaintresset i Göteborg beror på Scandinavian Salsa Congress som anordnas i staden varje år. Evenemanget pågår i fyra hela dagar med workshops och föreställningar som uppskattas lika mycket av deltagarna som av lärarna och publiken. Showerna är spektakulära och salsarytmerna fyller hela Göteborg under helgen.

Bor du i Göteborg och vill gå en salsakurs? Leta bland kurserna och när du hittar en som passar dig kan du enkelt göra en intresseanmälan under kursbeskrivningen.

Jämför kurser