Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Information om pianot som instrument:

Det första pianot tillverkades år 1709 av italienaren Bartolommeo Cristofori. Tonerna från piano skapas genom att en hammare slår på strängarna inuti pianot. Instrumentet kan betecknas som både stränginstrument och som klaverinstrument.  Pianot är ett förunderligt instrument fyllt av klanger och dynamiska möjligheter till nästan allt musikskapande.

Piano är främst byggt av trä som krymper och sväller beroende på luftens fuktighet. Pianots anslagsmekanism är väldigt avancerat, när man trycker ner en tangent på ett hemmapiano är det cirka 30 delar som rör sig, detta möjliggör kontroll av tonstyrkan via anslaget på tangenterna. Ett piano har normalt 88 tangenter.

Jämför kurser
Sånglektioner fyllda med glädje ...
Vocal Devotion

På Vocal Devotion hittar du engagerade sångpedagoger som arbetar för att du ska få en så trivsam sångstund som möjligt. Vocal Devotion tror starkt på att sång gör att människor mår bättre både fysiskt och psykiskt. Därför anordnar de sångkurser för alla som vill sjunga och må bra. Du kan välja att få personlig coaching, sjunga i små grupper eller i kör.

Läs mer