Make up artist

Är du intresserad av smink och vill jobba som make up artist?

Vill du utveckla ditt intresse för smink och skönhet och få användning för din känsla för färg och form i yrkeslivet? Ta steget att utbilda dig och gör det du brinner för. Här hittar du flera kurser för att bli make up artist.
Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar
 

Hitta den kursen som passar dig bäst

I listan ovan finns flera kurser för att bli make up artist eller kurser som ligger inom liknande områden. I dessa kurser får du utlopp för din kreativa sida och samtidigt lära dig de grundläggande teknikerna och hur man använder verktygen på det mest ultimata sättet. Du får lära dig mycket och innehållet kan variera lite beroende på vilken kurs du väljer. Men under kursen gångs får du bland annat lärdom om färg och form, ljus, hudvård och hårstyling på en grundläggande nivå.

Längden på kurserna samt vad du får för intyg efter avslutad kurs varierar. En del kurser ger dig certifikat, andra ger ut ett diplom men du kan också få ett slutbetyg eller ett kursintyg. En del kurser kräver att du gör ett examensarbete eller ett prov. Det finns både platsbundna kurser och kurser på distans.

Hur mycket kostar det att gå en make up artist kurs?

Priser och innehåll på kurserna varierar. Titta igenom utbudet och se vad som ingår i kursen och vad varje kurs erbjuder för den summan som kursen kostar.

Hur kan arbetslivet se ut efter avslutad kurs? 

Som make up artist kan du bland annat jobba i butik, på modellagentur eller skönhetssalong samt inom film, tv och teater. Du arbetar med att sminka och styla människor till olika tillfällen. Tillfällen då många väljer att använda sig av en make up artist kan bland annat vara inför en fotografering, tv-inspelning eller ett bröllop. Det kan vara till vardags men det kan också vara till en kunds viktigaste dag i livet. Många make up artister väljer att vidareutveckla sig för att komplettera sina kunskaper med något annat. Det kan till exempel vara inom hårvård eller hudvård.

När du ska ge dig ut och söka jobb kan det vara bra att ha ett portfolio som visar dina kunskaper och vad du har gjort tidigare eller lärt dig under kursens gång. Med en portfolio kan du visa upp dina färdigheter och att ha en portfolio hjälper dig när du söker jobb.

Lycka till med studierna!

Jämför kurser