Kurser för kustskepparexamen

Få möjlighet att åka båt på öppet hav

Är du redo att åka ut på öppet hav? Med kurser i kustskepparexamen kan du det! För att ta kustskepparexamen måste du även ha tagit förarintyg. Hitta kurser i kustskepparexamen här!
Visar 1-15 av 15 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-15 av 15 träffar
 

Kustskepparexamen, eller kustskepparintyg, är ett krav för att få framför båtar som är större än 12 x 4 meter. Du kan läsa till kustskepparexamen hos de flesta båtskolorna runt om i landet samt på bildningsförbund som till exempel Medborgarskolan, Sensus, ABF, Studieförbundet vuxenskolan, Studiefrämjandet och Folkuniversitetet.

Prov för kuskskepparexamen

Kontrollera att arrangören följer NFB:s rekommendationer för vilka kunskapsfondringar som gäller att avlägga kustskepparexamen. Vissa kursarrangörer är auktoriserad förhörsförättare och ger dig möjligheten att genomföra proven på plats. I annat fall hjälper skolan dig att komma i kontakt med en auktoriserad förhörsförättare och boka tid för examination. Vill du ha ytterligare information om en specifik kurs ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan.

Uttalande från person med kuskskepparexamen:

”Jag var en total nybörjare på sjön innan jag tog förarintyget och jag hade aldrig trott att jag skulle behöva någon vidareutbildning efter kursen. Men i och med att intresset växte och familjen köpte en större båt så behövde jag kustskepparexamen för att kunna framföra båten utan att min pappa var med. Kustskepparexamen gav mig både formella kunskaper, som t.ex. sjölagar, och direkt praktiska kunskaper, som t.ex. val av sjökort.” /Johan, Haninge.

Jämför kurser
Säkrare kurs med Navigationsgruppen

Kurserna hos Navigationsgruppen har gett Felix Gyllenberg och Dilek Thulinsson ökad säkerhet och mer kunskap om båtliv. 

Läs mer