Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 56 träffar

Mer om keramik i Örebro

Att gÄ en keramikkurs Àr populÀrt hos bÄde unga och Àldre. Lera Àr nÄgot som mÄnga kommer i kontakt tidigt i livet och barn Àr ofta fascinerade av att jobba med hÀnderna. Modellera kan formarnas till precis vad du vill och Àr dÀrför ett bra sÀtt att ge utlopp för din kreativitet.

Du kan vĂ€lja att skapa nĂ„got vackert eller funktionellt sĂ„som exempelvis skulptur eller mugg. Keramik kan ocksĂ„ rekommenderas till en Ă€ldre mĂ„lgrupp – dĂ„ det Ă€r ett sĂ€tt att fĂ„ anvĂ€nda sin kreativitet utan att det Ă€r speciellt anstrĂ€ngande att jobba med. Leran kan pĂ„ sĂ„ sĂ€tt hjĂ€lpa dig bli mer harmonisk och slĂ€ppa den stressiga vardagen för en stund. Att gĂ„ en keramikkurs kan fungera som nĂ€stintill terapeutiskt och kan öka ditt vĂ€lmĂ„endet.

HĂ€r har vi samlat keramikkurser i Örebro. Kurserna har olika inriktning och stĂ€ller olika krav pĂ„ tidigare erfarenhet. Du kan enkelt göra en intresseanmĂ€lan pĂ„ den kurs som tilltalar dig sĂ„ fĂ„r du mer information.

Keramikkurs

Keramik handlar om tillverkning av lergods och kan omfatta bÄde porslinstillverkning och tegelbrÀnning. Inom keramik finns flera tekniker och bearbetningsmetoder. Det finns kurser inom flera metoder och de vanligaste Àr:

  • Gjutning - lösare lera som formas i en gjutform.
  • Tumning - en rund lerklump som formas med hjĂ€lp av tummarna medan du snurrar den och pĂ„ sĂ„ vis jobbar runt tills det bildas till exempel. en skĂ„l.
  • Drejning - hĂ€r utgĂ„r du frĂ„n en lerklump som placeras pĂ„ en drejskiva som snurrar. Du formar leran med hĂ€nderna och kan skapa exempelvis en vas, skĂ„l eller mugg.
  • Skulptering - forma fritt med hĂ€nderna och gör en skulptur eller ett annat kreativt verk.

Det finns Àven kurser dÀr du fÄr möjlighet att prova flera av dessa tekniker. FrÄgan Àr vad du Àr mest nyfiken pÄ och hur det kÀnns att dreja eller om du föredrar att knÄda leran med hÀnderna? Oavsett vilket av detta som kÀnns mest tilltalande sÄ har vi kursen för dig.

Det finns bÄde kurser för dig som Àr nybörjare och för dig som har lite mer erfarenhet. En del kurser Àr kortare och vara nÄgra timmar, medan andra strÀcker sig över en eller flera dagar.

Att skapa med lera

NĂ€r leran Ă€r formad till önskat resultat Ă€r det dags att brĂ€nna den. DĂ„ blir den hĂ„rd och hĂ„llbar. Keramiska föremĂ„l Ă€r en viktig del i vĂ„r historia eftersom de Ă€r vĂ€ldigt hĂ„llbara Ă€ven över lĂ€ngre tid, mĂ„nga fynd har gjorts i arkeologiska utgrĂ€vningar pĂ„ grund av detta. Är det din tur att skapa historia?

JÀmför kurser