Visar 1-20 av 57 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 57 träffar

Mer om keramik i Örebro

Att gå en keramikkurs är populärt hos både unga och äldre. Lera är något som många kommer i kontakt tidigt i livet och barn är ofta fascinerade av att jobba med händerna. Modellera kan formarnas till precis vad du vill och är därför ett bra sätt att ge utlopp för din kreativitet.

Du kan välja att skapa något vackert eller funktionellt såsom exempelvis skulptur eller mugg. Keramik kan också rekommenderas till en äldre målgrupp – då det är ett sätt att få använda sin kreativitet utan att det är speciellt ansträngande att jobba med. Leran kan på så sätt hjälpa dig bli mer harmonisk och släppa den stressiga vardagen för en stund. Att gå en keramikkurs kan fungera som nästintill terapeutiskt och kan öka ditt välmåendet.

Här har vi samlat keramikkurser i Örebro. Kurserna har olika inriktning och ställer olika krav på tidigare erfarenhet. Du kan enkelt göra en intresseanmälan på den kurs som tilltalar dig så får du mer information.

Keramikkurs

Keramik handlar om tillverkning av lergods och kan omfatta både porslinstillverkning och tegelbränning. Inom keramik finns flera tekniker och bearbetningsmetoder. Det finns kurser inom flera metoder och de vanligaste är:

  • Gjutning - lösare lera som formas i en gjutform.
  • Tumning - en rund lerklump som formas med hjälp av tummarna medan du snurrar den och på så vis jobbar runt tills det bildas till exempel. en skål.
  • Drejning - här utgår du från en lerklump som placeras på en drejskiva som snurrar. Du formar leran med händerna och kan skapa exempelvis en vas, skål eller mugg.
  • Skulptering - forma fritt med händerna och gör en skulptur eller ett annat kreativt verk.

Det finns även kurser där du får möjlighet att prova flera av dessa tekniker. Frågan är vad du är mest nyfiken på och hur det känns att dreja eller om du föredrar att knåda leran med händerna? Oavsett vilket av detta som känns mest tilltalande så har vi kursen för dig.

Det finns både kurser för dig som är nybörjare och för dig som har lite mer erfarenhet. En del kurser är kortare och vara några timmar, medan andra sträcker sig över en eller flera dagar.

Att skapa med lera

När leran är formad till önskat resultat är det dags att bränna den. Då blir den hård och hållbar. Keramiska föremål är en viktig del i vår historia eftersom de är väldigt hållbara även över längre tid, många fynd har gjorts i arkeologiska utgrävningar på grund av detta. Är det din tur att skapa historia?

Jämför kurser