Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 NedrĂ€kningen till jul har börjat! Det firar vi pĂ„ kurser.se med en klurig jultĂ€vling. LĂ€s mer hĂ€r.

Visar 1-20 av 25 träffar
12

Mer om keramik i Malmö

Att gÄ en keramikkurs Àr populÀrt i olika Äldrar. MÄnga kommer i kontakt med lera tidigt i livet och barn Àr ofta fascinerade av att jobba med hÀnderna. Att hÄlla i leran och forma den ger ett lugn och ger utlopp för din kreativitet. Ett stort plus Àr att du dessutom kan skapa nÄgot du kan fÄ anvÀndning av, sÄsom en mugg eller kruka. Att hÄlla pÄ med keramik tilltalar Àven mÄnga Àldre personer som vill anvÀnda sin kreativitet. Leran kan fungera nÀstintill terapeutiskt och ger dig möjlighet att slÀppa vardagsstressen och bara gÄ in i den kreativa processen. Att gÄ en kurs i keramik kan öka vÀlmÄendet och mÄnga beskriver det som en harmonisk aktivitet.

PĂ„ den hĂ€r sidan har vi samlat keramikkurser i Malmö. Kurserna kan ha olika inriktningar och erfarenhetsnivĂ„. NĂ€r du hittat den kursen som tilltalar dig kan du enkelt göra en intresseanmĂ€lan för att fĂ„ mer information. 

Keramikkurs

Keramik betyder lergodstillverkning och omfattar allt frÄn tegelbrÀnning till porslinstillverkning. Det finns flera bearbetningsmetoder inom keramik och kurserna kan ha olika inriktningar. De vanligaste metoderna Àr:

  • Gjutning - leran Ă€r lösare och formas i en gjutform.
  • Tumning - börja med en rund lerklump och forma med tummarna medan du snurrar den och pĂ„ sĂ„ vis jobbar runt tills det bildas t. ex. en skĂ„l.
  • Drejning - lerklump placeras pĂ„ drejskiva som snurrar och samtidigt formar man leran med hĂ€nderna och kan skapa t. ex. vas, skĂ„l eller mugg.
  • Skulptering - forma fritt med hĂ€nderna och gör t. ex. en skulptur.

I vissa kurser fÄr du möjlighet att prova pÄ flera av teknikerna. Andra kurser Àr istÀllet specialiserade pÄ specifikt en av teknikerna. Föredrar du att förvandla en snurrande lerklump med hjÀlp av dina hÀnder? Eller vill du skapa nÄgot genom att knÄda och forma med dina hÀnder fritt? Oavsett vilket sÄ finns kurser för just dig. Det finns bÄde kurser förd dig som Àr nybörjare och för dig som har lite mer erfarenhet. Vissa kurser Àr kortare och hÄller pÄ nÄgon timme, medan andra kan vara en eller flera dagar.

Att skapa med lera

NĂ€r du skapat det du vill av leran ska den brĂ€nnas för att bli hĂ„rd. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt blir keramiken vĂ€ldigt hĂ„llbar. Keramiska föremĂ„l Ă€r en viktig del i vĂ„r historia eftersom de Ă€r vĂ€ldigt hĂ„llbara Ă€ven över lĂ€ngre tid, mĂ„nga fynd har gjorts i arkeologiska utgrĂ€vningar pĂ„ grund av detta. Är det din tur att skapa historia?

Under en kurs i keramik kan du skapa en kruka, skulptur eller kanske din nya favoritmugg. Vill du skapa nÄgot personligt som du kÀnner dig stolt över varje gÄng du ser det i hemmet? Endast du sjÀlv sÀtter grÀnserna.

JÀmför kurser