Visar 1-20 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 28 träffar
12

Mer om keramik i Malmö

Att gå en keramikkurs är populärt i olika åldrar. Många kommer i kontakt med lera tidigt i livet och barn är ofta fascinerade av att jobba med händerna. Att hålla i leran och forma den ger ett lugn och ger utlopp för din kreativitet. Ett stort plus är att du dessutom kan skapa något du kan få användning av, såsom en mugg eller kruka. Att hålla på med keramik tilltalar även många äldre personer som vill använda sin kreativitet. Leran kan fungera nästintill terapeutiskt och ger dig möjlighet att släppa vardagsstressen och bara gå in i den kreativa processen. Att gå en kurs i keramik kan öka välmåendet och många beskriver det som en harmonisk aktivitet.

På den här sidan har vi samlat keramikkurser i Malmö. Kurserna kan ha olika inriktningar och erfarenhetsnivå. När du hittat den kursen som tilltalar dig kan du enkelt göra en intresseanmälan för att få mer information. 

Keramikkurs

Keramik betyder lergodstillverkning och omfattar allt från tegelbränning till porslinstillverkning. Det finns flera bearbetningsmetoder inom keramik och kurserna kan ha olika inriktningar. De vanligaste metoderna är:

  • Gjutning - leran är lösare och formas i en gjutform.
  • Tumning - börja med en rund lerklump och forma med tummarna medan du snurrar den och på så vis jobbar runt tills det bildas t. ex. en skål.
  • Drejning - lerklump placeras på drejskiva som snurrar och samtidigt formar man leran med händerna och kan skapa t. ex. vas, skål eller mugg.
  • Skulptering - forma fritt med händerna och gör t. ex. en skulptur.

I vissa kurser får du möjlighet att prova på flera av teknikerna. Andra kurser är istället specialiserade på specifikt en av teknikerna. Föredrar du att förvandla en snurrande lerklump med hjälp av dina händer? Eller vill du skapa något genom att knåda och forma med dina händer fritt? Oavsett vilket så finns kurser för just dig. Det finns både kurser förd dig som är nybörjare och för dig som har lite mer erfarenhet. Vissa kurser är kortare och håller på någon timme, medan andra kan vara en eller flera dagar.

Att skapa med lera

När du skapat det du vill av leran ska den brännas för att bli hård. På så sätt blir keramiken väldigt hållbar. Keramiska föremål är en viktig del i vår historia eftersom de är väldigt hållbara även över längre tid, många fynd har gjorts i arkeologiska utgrävningar på grund av detta. Är det din tur att skapa historia?

Under en kurs i keramik kan du skapa en kruka, skulptur eller kanske din nya favoritmugg. Vill du skapa något personligt som du känner dig stolt över varje gång du ser det i hemmet? Endast du själv sätter gränserna.

Jämför kurser