Visar 1-6 av 6 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-6 av 6 träffar
 

Mer om Japansk Matlagning

Det japanska köket erbjuder både vacker och god mat. Förutom sushi och andra vanliga japanska fiskrätter, så förknippas japansk mat även med stor variation av kött och grönsaker. Japansk matkultur kopplas tillbaka till när Kyoto var huvudstaden istället för Tokyo. Enligt traditionen ska maten ställas fram i små portioner och innehålla de 6 smakerna: starkt, milt, sött, surt, salt och bittert. Den japanska maten ska även tillagas enligt någon av metoderna: ångning, sjudning, grillning, fritering eller inläggning.   

Olika sorters japansk mat

Det finns många olika varianter av japansk mat. Den vanligaste och mest välkända japanska maträtten är Sushi, som även den finns i olika varianter (Nigiri, Maki osv.).

Sedan finns det Ramen, som är en slags nudlar. Det finns Okonomiyaki, kålpannkakan, som är populär gatumat i Japan och som även går att variera på många vis, beroende på vad du har hemma. Den populära Teriyakisåsen är också japansk och består bland annat av soja, risvinäger, ingefära och vitlök. Matcha-latten som blivit en het trend är gjord på grönt te och har även den sitt ursprung i Japan. Japansk matlagning är en stor del i asiatisk matlagning, men sticker ut med olika upplevelser för människors olika smaker.

Ett typiskt upplägg för en kurs i japansk matlagning

Upplägget och innehållet beror på tema, men kurserna i japansk matlagning läggs oftast upp så att deltagarna delas upp i mindre grupper. Dessa grupper får olika uppgifter att följa, enligt recept. Som kursdeltagare brukar man få smaka av, alternativt att kursen avslutas med en gemensam middag där alla gemensamt smakar det grupperna lagat. Kurserna är uppbyggda så du ska få den assistans du behöver och känna att du får ut så mycket som möjligt av matlagningen. Kurserna består av massa tips, utvärdering och diskussion för att du senare ska kunna lyckas i din matlagning på egen hand.

Vem kan gå en kurs i japansk matlagning?

I de flesta kurser i japansk matlagning så krävs inga förkunskaper. Du behöver endast vara intresserad av att lära dig något nytt, alternativt vilja bygga på dina kunskaper. Hos oss hittar du även kurser i japansk matlagning för barn från 9 år.

Jämför kurser

Matlagningstest

Novisen vid spisen eller Mästerkock?

Gör vårt matlagningstest och ta reda på hur mycket du kan om matlagning.

Gör matlagningstestet här  »