Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-6 av 6 träffar
 

Mer om hundkurser i Västerås

Har du en hund men skulle behöva lite hjälp för att skapa ett bättre samarbete? Hunden sägs ju vara människans bästa vän och liksom alla relationer behöver den vårdas. På en hundkurs kan du lära dig ledarskap, trygghetsskapande och lära dig hur just din hund fungerar. En fungerande kommunikation med din hund är viktigt för att ni båda ska trivas och känna er trygga. 

På den här sidan hittar du kurser med olika inriktningar. Valpkurs är vanligt och är ger dig och din hund en stabil grund att jobba vidare på när hunden växer och blir äldre. Du kan även hitta kurser i allmänlydnad, spår och mycket annat. Kurserna anpassas efter din hunds ålder, ras och tidigare erfarenhet. Vissa kurser är för dig som aldrig tidigare gått en hundkurs samt fortsättningskurser med mer specifika inriktningar. Om du vill läsa mer om en kurs kan du klicka dig in på den samt göra en intresseanmälan.

Valpkurs

Syftet med en valpkurs är att etablera en bra kontakt mellan dig och din valp. Du visar vilka gränser som gäller och lägger grunden för ett gott samspel med din hund. Genom att visa vilka beteenden som uppskattas och inte skapar du en trygghet och respekt som ni kommer ha nytta av hela livet tillsammans. Det brukar rekommenderas att gå valpkurs när din hund är 12 veckor upp till 7 månader. 

Vardagslydnad

Att uppfostra en hund kan vara utmanande. En lydig hund som kan uppföra sig i vardagen är en viktig del för att få en välfungerande liv tillsammans. På en kurs i lydnad hittar ni en metod att samarbeta och du lär din hund att lyssna på dig. Under kursen lär ni känna varandra bättre och du får lära dig hur du ska tolka beteenden hos din hund.

Rallylydnad

Denna kurs innefattar flera moment: agility, lydnad och freestyle. Tävlingsformen går ut på att hunden ska ta sig igenom en bestämd bana med skyltar. Allting bedöms av en domare som observerar både hund, förare samt samarbete.

Sökkurs

Det finns en mängd olika sökkurser där en variant är specialsök som också är en inofficiell tävlingsform där hunden letar efter en röd Kong. Andra sökkurser som finns är exempelvis kantarellsök.

Trickskurs

Gillar du att lära hunden tricks? Då kan det här vara kursen för dig! Genom ert samarbete lär sig hunden olika konster och ni ha roligt tillsammans.

Jämför kurser