Visar 1-20 av 35 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 35 träffar
12

Om att ta Förarintyg på distans

Här finner du mer generell information om förarintyg och vad du kan förväntas lära dig. Kontakta respektive kursarrangör för mer detaljerad information om deras kurser.

Förarintyg på distans blir allt mer populär eftersom kursen är flexibel och du kan läsa när du vill och var du vill. I distanskursen ingår oftast följande saker: Kurslitteratur, transportör, linjal, sjökort, passare och inloggningsuppgifter till kursarrangörens e-learingprogram. Du får all den teoretisk kunskap du behöver för att klar provet.

Förarintyget är det första steget i din marina utbildning och är troligtvis snart också ett krav för att framföra fritidsbåt i svenskt vatten. Förarintyget är oftast minimikrav för att få hyra båt i Sverige och utomlands. Det är i regel också ett minimikrav för att få köra båt i europeiska vatten. I distanskursen går du igenom navigation, sjömanskap, sjövägsregler och säkerhet. Grundläggande bitar som är nödvändiga för att du och din omgivning på ett säkert sätt ska kunna njuta av båtturer under säkra förhållanden. Förarintyg är i stort sett helt teoretisk. De delar som kan ses som praktik är navigationen där du ska lära dig att ta ut kurs på sjökort, planera rutter, beräkna hastighet, distans och tid genom relativt enkla beräkningar. I övrigt är innehållet teoretiskt och du kommer ha ett stort fokus på sjömärken och utmärkningar på sjökortet.

Det du lär dig ger dig en god grund för att kunna framföra fritidsbåt inomskärs i goda väderförhållanden. När du gått igenom hela kursen och känner dig klar är det dags att avlägga ett prov hos en lokal provsförättare. Har du varit noggrann i dina studier och gått igenom alla förarintygets moment kommer du troligtvis klara provet galant.

Kursutvärdering av personer som läst Förarintyg på distans:

"Eftersom förarintyget är helt av teoretisk karaktär valde jag att plugga det hemifrån. Detta eftersom det ger mig flexibilitet och dessutom är mycket billigare. Genom istruktioner och kurslitteratur klarade jag att plugga in det väldigt effektivt. Det enda som var lite knivigt var att ta ut kurs. Men när det väl funkade satt det bra. Jag anmälde mig till ett prov via NFB:s hemsida. Fick intyget och nu förväntar jag mig att det kommer ge mig rätt till båtkörkortet när det införs."

"Jag tog mitt förarintyg för 15 år sen. Därför tänkte jag att det kunde vara idé att ta en refresher så jag köpte en distanskurs. Mycket kände jag igen men det var väldigt lärorikt och numera försöker jag använda mig av det mer i praktiken. Jag planerar mina rutter på ett bra och säkert sätt och jag behöver inte fundera om vad de olika sjömärkena betyder. En investering helt klart!".

"Att inte Sverige som annars är ett väldigt lagtydligt land har infört båtkörkort fastän hela europa har det är för mig märkligt. Alla båtägare borde ta förarintyg för att öka säkerheten på sjön. Distanskursen är ett bra sätt att få kunskapen man behöver och det är kostnadseffektivt."

Jämför kurser
Säkrare kurs med Navigationsgruppen

Kurserna hos Navigationsgruppen har gett Felix Gyllenberg och Dilek Thulinsson ökad säkerhet och mer kunskap om båtliv. 

Läs mer

Övningsfrågor förarintyg

Övningsfrågor inför förarintyget

Testa dina kunskaper inför det kommande teoretiska provet. Gör övningsprovet här »