Kurs på folkhögskola

Gå en kurs i ditt favoritämne på en folkhögskola

På en folkhögskola kan du gå kortare kurser med inriktning på ditt favoritämne, till exempel foto, smyckestillverkning, målning eller dans. Sommarkurser på folkhögskola är väldigt populärt. Filtrera och hitta en kurs för dig!
Visar 1-20 av 120 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 120 träffar
1
2
3
4
...
6

På folkhögskola bedrivs vuxenutbildning och kortare kurser för personer över 18 år. Själva skolformen ”folkhögskola” kommer från norden och Danmark var först med att grunda en folkhögskola år 1844. Då var folkhögskolan en plattform för bönder som fick chansen till högre bildning. I början av 1900-talet blev folkhögskola förknippat med arbetarrörelsen. I Sverige finns idag cirka 150 folkhögskolor som har gått från att bara vara placerade på landsbygden till att närmast storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. De kurser du kan läsa på en folkhögskola är allmänna kurser motsvarande gymnasiestudier och delvis grundstudier, specialinriktade kurser med yrkesinriktning samt kortare kurser, sommarkurser och utbildning inom andra skolformer.

Boende på folkhögskola

På nästan alla folkhögskolor finns möjligheten till boende som du själv betalar för. Kost och logi ingår ofta i kurspriset, men självklart kan du läsa en kurs på en folkhögskola utan att övernatta. Det finns även dagfolkskolor där du inte kan bo.

Miljö och gemenskap på folkhögskola

Något som kännetecknar folkhögskola är gemenskapen och utbytet mellan kursdeltagare. Du lär känna många nya vänner genom att aktivt delta i gruppen. Förutom att studera i grupp så är den sociala gemenskapen utmärkande under hela vistelsen på folkhögskola och det arrangeras aktiviteter som alla kan delta i. På en folkhögskola har du ofta nära till naturen och att uppleva miljön både i och omkring skolan ger ett mervärde till din fortutbildning.   

Sommarkurs på folkhögskola

Sommarkurser är ofta förknippade med folkhögskola och här sprudlar kreativiteten även under de mest populära semesterveckorna. En sommarkurs på folkhögskola brukar pågå under tre till fem dagar, antingen som helgkurs eller under veckan. Med en sommarkurs har du möjlighet att förkovra dig och utveckla ditt intresse. Eller varför inte hitta en helt ny hobby! 

Jämför kurser