Visa kurser.se som: Mobil

Fallskärmskurser

Testa på fallskärmshoppning

Har du funderat på hur det känns att falla fritt? Vill du höja adrenalinet i kroppen och vara med om en oförglömlig upplevelse? Då måste gå en fallskärmskurs och prova hoppa fallskärm. Om du känner att fallskärmshoppning bara är för fegisar ska du test paramotor eller skärmflygning. Fallskärm, paramotor och skärmflygning är alla tre aktiviteter som ger dig en kick i luften.

Presentkort på äventyrsupplevelse
Stockholms Guidebyrå
450 SEK
Flera orter (2)
Gör en vän glad! Ge upp en upplevelse och ett minne för livet! Ge bort en kurs eller upplevelse hos...
Visar 1-1 av 1 träffar
 

I listan ovan hittar du arrangörer som erbjuder fallskärmshoppning. Välj den aktivitet som passar dig beroende på hur mycket mod du har i kroppen. Genom att klicka på en aktivitet/kurs får du mer information om pris, längd och kursinnehåll. Du kan även skicka en intresseanmälan när du har hittat en något som verkar intressant. 

Båda kurserna ger en licens som gör att du kan hoppa var du vill i världen.

Intensivutbildningen kallas också AFF-utbildning (Accelerated Free Fall). AFF-utbildningen är något för dig som vill komma igång snabbt. Kursen inleds med teorilektioner, precis som den konventionella utbildningen. Sedan gör du det första hoppet från 3-4000 meter. Till din hjälp har du två erfarna instruktörer med dig under det fria fallet. Därefter gör du ytterligare sex hopp med instruktör och till sist tre hopp på egen hand. Efter totalt tio godkända hopp är du klar och får din A-licens.

Den konventionella utbildningen tar dig igenom utbildningsplanen steg för steg från 1000 meter till 4000 meter under 25 godkända hopp.

Kursen inleds med teorilektioner innan du gör ditt första hopp från 1000 meter med automatiskt utlösning av fallskärmen. Därefter avancerar du enligt en stegringsplan där svårighetsgraden ökar för varje hopp. Du avslutar utbildningen med ett så kallat. formationshopp från 3-4000 meter med instruktör.

De formella kraven för att bli fallskärmshoppare är:
- Du måste vara minst 15 år samt ha målsmans tillstånd om du är under 18 år. - Du måste vara fullt frisk och kunna intyga detta med ett läkarintyg. Blanketten för läkarintyget får du i samband med kursstart. - På ett fåtal av klubbarna krävs att du är Svensk medborgare eftersom hoppning där bedrivs på militära flygplatser. I bland räcker det att ha tillstånd av militären för att kunna delta i en fallskärmskurs. Kontakta klubben närmast dig för mer info om vad som krävs på det hoppfält där du vill hoppa.


Försäkring

Alla elever och fallskärmshoppare är försäkrade genom Svenska Fallskärmsförbundet..