Visa kurser.se som: Mobil
Visar 1-20 av 143 träffar

Detta innehåller en ekonomikurs på distans

Här följer allmän information om ekonomi som arbetsområde samt vad syftet kan vara med att gå en ekonomikurs. Om du har hittat en kurs i listan här ovan som du tycker passar dig kan du efterfråga mer information från kursarrangören genom att skicka en intresseanmälan.

Vad är ekonomi?

Ekonomi är ett brett begrepp och används i många olika sammanhang. I det stora hela handlar ekonomi om att hantera resurser, vilket man göra både i privatlivet och i företag. Inom ramen för ekonomi döljer sig bland annat, bokföring, redovisning, marknadsföring, ekonomiska kalkyler och analysering av siffror. Bra kunskaper i ekonomi ger dig goda förutsättningar för att få det jobbet du vill ha eller för att kunna starta och driva eget företag. I slutändan handlar det om

Datakurser i ekonomi

Idag sker nästan all bokföring via dataprogram som är utvecklade för olika ändamål. Det finns även program för att analyser siffror, hantera löner, sköta fakturering etc. Detta innebär att om du jobbar eller vill jobba med ekonomi så måste du kunna ett eller flera ekonomiprogram. Dessa program kan du med fördel lära dig via distans och självstudier.

En distanskurs är en lämplig studieform för att lära sig olika ekonomiprogram eftersom större delen av undervisningen sker inom ramen för det program du ska lära dig. Du kan alltså sitta hemma vid din dator och göra övningar i programmet med support av en kursledare.

Visma

Visma är ett svenskgrundat företag som tillhandahåller programvaror för att hantera ekonomi på datorn. Vismas program används av både småföretagare och på ekonomiavdelningar hos större företag. Visma ger dig verktyg för att till exempel hantera bokföring, löner och fakturor. Gemensamt för alla ekonomiprogrammen är att de ska underlätta administrationen och ge dig en tydlig ekonomiöverblick. Visma kan även erbjuda skräddarsydda lösningar för just ditt företag.

Ekonomassistent

Ekonomiassistentens roll är ganska bred och ibland förväntas du kunna väldigt många olika saker. Viktigt för en ekonomiassistent är att du ska vara strukturerad och ha god känsla för administration.  Nivån på ekonomiassistenter varierar ganska mycket och arbetsuppgifterna kan bestå av allt från fakturering till att hjälpa till med bokföringen och skapa analyser för försäljningssiffror.

Akitekurser

Lär dig mer om att sälja och köpa aktier. Genom att gå en aktiekurs blir du en stjärna på att investera i aktier. Se alla aktiekurser här.

Jämför kurser
Mer inom området
Stort steg framåt i karriären

Peter Fransson gick kursen Certifierad marknadsekonom hos Xpectum och fick skjuts i sin karriär. 

Läs mer