Datakurs nybörjare

Bli bekväm med tekniken!

Kurser som hjälper dig komma igång med ditt datoranvändande. Det finns enkla kurser för dig som aldrig använt en dator förut, till lite mer avancerade kurser som exempelvis lär dig betala räkningar över internet.
Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar
 

Datakurser för nybörjare

Data och dator, hur säger man egentligen? Dator är verktyget som du arbetar med, själva lådan, tekniken eller burken helt enkelt. Data är IT-språk för information, information som hanteras av ett program eller dator. Oroa dig inte, du är på rätt ställe, men det kan vara bra att veta vilken som är vilken för din egen skull.

Det är mycket med datorer som kan kännas svårt och tekniken utvecklas konstant. Det är få områden som rör sig så snabbt som IT. På gott och ont, är du med i svängarna skördar du fördelarna men är man lite utanför så blir det svårt att hoppa på. Var ska du börja?

Att börja med en kurs är ett bra första steg! Beroende på vilken nivå du befinner dig på kan en kurs hjälpa dig navigera menyerna i en dator, lära dig surfa på internet och till och med uträtta ärenden som exempelvis betala dina räkningar eller deklarera via nätet.

 

Låna dator

Om du inte har tillgång till en egen dator så finns oftast möjligheten att besöka ett bibliotek i din kommun. Där finns det vanligtvis en dator du kan låna. För dig som är lite mer äventyrlig kan du alltid besöka ett internetcafé och använda en dator där! Varför inte vidga vyerna lite?

 

Innehållet i datorkurser

Innehållet i datorkurser beror helt på vad kursens mål är. Det är upp till anordnaren själv att välja vad kursen handlar om. Exempelvis kan det vara datorkurser specifikt för seniorer på flera olika orter över hela Sverige. Men nybörjarkurser är inte exklusivt för de äldre, det finns flera alternativ för dig som är yngre också! Vissa kurser är helt från grunden och förutsätter inte ens att du kan sätta på en dator, medan andra bygger på att du vet lite mer eller utgår ifrån att du gått ett första steg i en fortsättningskurs.

Välj den kursen som passar dig och dina intressen. Det viktigaste är att du känner efter vad du behöver och granskar kursinnehållet noga för dig eller personen som du kanske tittar på kursen åt. En bra idé är att kontakta kursarrangören via en intresseanmälan och ställa lite frågor om det är något som känns oklart.

Nedan listas några exempel på kunskaper som du får med dig efter en avslutad datorkurs för nybörjare.

  •         Hur du hanterar Windows.
  •         Hur du hanterar en Mac-dator.
  •         Vanliga datortermer som vad är en mapp, vad är en fil och ett fönster.
  •         Hur skickar man mejl?
  •         Vad kan man göra med en dator?
  •         Och mycket annat spännande!

Efter en datorkurs för nybörjare kommer du aldrig mer undra vad som är skillnaden på data och dator!

Jämför kurser