Dansskola i Stockholm

Följ drömmen om att börja dansa

Letar du efter en dansskola i Stockholm? Då har du hamnat rätt. Här finns dansskolor som passar såväl nybörjare som mer erfarna dansare, inom flera olika dansstilar – från balett till afrikansk dans. Följ din dröm om att börja dansa idag!
Visar 1-20 av 61 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 61 träffar

Börja på en dansskola i Stockholm

I Stockholm finns ett brett urval av dansskolor för både vuxna eller barn och för nybörjare som erfarna dansare. Oavsett om du aldrig dansat tidigare, eller om det är dags för dina första steg på dansgolvet kan du hitta en dansskola som passar dig och din nivå.

Dans är en populär fritidsaktivitet för att den fungerar lika bra som träningsform. Dans ger dig både bättre kondition och styrka. Samtidigt hjälper dansen till att frigöra endorfiner som gör att du mår bra! På en dansskola har du dessutom möjlighet att att träffa nya vänner och bekantskaper. Vad väntar du på?

Valmöjligheterna är många

Antalet dansskolor i Stockholm gör att utbudet av danskurser är mycket varierat. För att göra valet enklare för dig kan du filtrera efter den kategori du är intresserad av. Kanske vill du lära dig vals inför bröllopet, öva upp smidigheten med balett, ta med en kompis eller en partner på salsa. Eller helt enkelt bara ägna dig åt en fritidsaktivitet som får dig att må bra.

I Stockholm hittar du dansskolor som erbjuder:

  • Pardans (bugg, vals, lindy hop, salsa o.s.v.)
  • Motionsdans
  • Balett
  • Jazzdans
  • Dancehall & feminine vibe
  • Streetdance
  • Afrikansk dans
  • Och mycket mer!

Hur väljer jag rätt dansskola?

Vilken dansskola du ska välja beror lite på vad du vill ha ut av dansen. En danskurs kan vara fysiskt ansträngande, som ett träningspass, eller mer avslappnande. Du kan välja att dansa tillsammans med en partner eller en vän på en pardanskurs eller så dansar du ensam, på enskilda lektioner eller i grupp tillsammans med andra.

Valet av dansskola kan avgöras av hur mycket eller lite du dansat tidigare, vilken typ av musik du vill dansa till och vad du har för mål med din dansträning. Vill du framförallt röra på dig kan par- eller gruppdans passa dig. Vill du utvecklas och har ett mål med hur bra du vill bli kan privatlektioner passa bättre. 

För att hitta rätt dansskola kan du kolla vilka dansstilar skolan erbjuder. Därefter kan du kolla om danskurserna erbjuds på en nivå som är lämplig för dig. Du kan lämna en intresseanmälan för att komma i kontakt med skolan och få mer information. Det bästa med dans är att valmöjligheterna är många så att du kan välja och vraka eller testa dig fram tills du hittar rätt.

Jämför kurser
Funkykidz
Nu kan barnen dansa hemma mellan lektionerna!

Funkykidz danslektioner är barnens upplevelse i centrum. Detta har gjort Funkykidz till landets största dansskola. Nu ger man även barnen möjlighet att dansa hemma mellan lektionerna.

Läs mer