Dansskola i Göteborg

Dans är både glädje, träning och gemenskap

Vill ditt barn lära sig att dansa? I Göteborg finns det dansskola för barn i alla åldrar. Det är ett tillfälle för ditt barn att ha kul, röra på sig och utveckla färdigheter inom olika dansstilar.
Visar 1-20 av 25 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 25 träffar
12

Mer om dansskola i Göteborg

På en dansskola i Göteborg får barn lära sig att släppa loss och ha kul till härlig musik. Det är ett perfekt sätt att både röra på kroppen och få utlopp för kreativitet. Dans bidrar till förbättrad rytm- och koordinationsförmåga, styrka, balans, flexibilitet och uthållighet. Att låta barn gå i dansskola hjälper även till att utveckla kroppsmedvetenhet och självuppfattning. 

Genom dans får ditt barn träffa andra barn från olika bakgrunder och med olika personligheter. Det är en chans till social interaktion och att bli en del av en grupp där samarbetsförmågan utvecklas. Andra fördelar med dans är att barn får stimulering genom att få uttrycka sig fritt och visa känslor med kroppen. Det stärker även barn mentalt och lindrar rädsla i samband med uppvisning för publik.  

Vad innebär en kurs på dansskola i Göteborg?

Det finns flera olika kurser för barn att vara med i beroende på ålder och nivå. I Göteborg finns dansskolor för barn från två år och uppåt. Dansen brukar vara väldigt fri och lekbaserad i ung ålder och ju äldre barnen blir desto mer inkluderas koreografier. Det gemensamma för alla danskurser är att de bjuder på glädje, upplevelse och gemenskap. 

I Göteborg finns dansskolor bland annat i Askim, Vasastan, Hisings Kärra, Munkebäck och Torslanda. Kurserna kan även ha olika inriktningar såsom musikal, streetdance eller showdans. 

Musikal innebär en blandning av musik, dans och teater där barn får testa på att både sjunga, dansa och skådespela. Det är ett utvecklande sätt att få vara kreativ, uttrycka känslor och lära sig musikalernas värld. 

Streetdance är ett samlingsnamn för flera dansstilar. Det är bland annat hiphop, rnb, funk och rap. Det är en dansstil med gung och tyngd i rörelserna.   

Showdans är en dansstil som utvecklas hela tiden med nya influenser men som från början är inspirerad av jazzdansen. Det är en scenisk dans med mycket rytm, smidighet och kraft och som syns mycket i shower, musikaler och musikvideos. 

Vad behöver ditt barn för att gå i dansskola?

Det brukar inte finnas några krav på förkunskaper för att gå på en dansskola i Göteborg. De syftar till att välkomna alla barn som vill lära sig dansa och värderar barnens upplevelse som det viktigaste. Dans är till för ditt barn som vill ha kul, röra på sig och släppa loss till musik.

Jämför kurser
Bliss Dance Academy
Sveriges största dansskola för 7-12-åringar

Bliss Dance Academy har de senaste åren blivit landets största dansskola för 7-12-åringar. Bliss danskurser finns idag på över 60 orter i Sverige. Vi har tittat på vad som gjort dansskolan så populär.

Läs mer
Funkykidz
Nu kan barnen dansa hemma mellan lektionerna!

Funkykidz danslektioner är barnens upplevelse i centrum. Detta har gjort Funkykidz till landets största dansskola. Nu ger man även barnen möjlighet att dansa hemma mellan lektionerna.

Läs mer