Visar 1-18 av 18 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-18 av 18 träffar
 

Mer om blåsinstrument i Stockholm

Att lära dig spela ett instrument kan vara en givande, rolig och utvecklande fritidsaktivitet. En vanlig instrumentkategori, som för många påminner om musikundervisningen i skolan, är just blåsinstrument. Blåsinstrument är precis vad det låter som – ett instrument som skapar ljud när du blåser i det. Blåsinstrument finns i flera olika format och är vanliga på musikscener – både i Stockholm, övriga Sverige och internationellt.

Lär dig spela ett blåsinstrument i Stockholm

I Stockholm erbjuds ett stort antal kurser inom de olika blåsinstrumenten. Oavsett om du vill lära dig ett helt nytt blåsinstrument eller fräscha upp dina gamla kunskaper finns passande kurser inom blåsinstrument att hitta i Stockholm.

I Stockholm kan du hitta kurser inom blåsinstrument som ges på flera olika nivåer. Allt för att du ska hitta en kurs som passar dig, dina förkunskaper och dina mål. Du kan till exempel hitta kurser där du erbjuds enskild undervisning eller mer avancerade fortsättningskurser om du redan har vissa förkunskaper. För dig som letar efter kurser åt ditt eller dina barn kan du till exempel hitta kurser anpassade för barn och unga vuxna.

I Stockholm erbjuds bland annat kurser för dig som vill lära dig spela:

  • Trumpet
  • Saxofon
  • Flöjt
  • Klarinett
  • Trombon
  • Munspel

Olika typer av blåsinstrument

Kursutbudet i Stockholm erbjuder många olika typer av blåsinstrument att välja mellan för dig som vill lära dig ett helt nytt instrument. Blåsinstrument så som trumpet, saxofon och flöjt är instrument som ingår både i klassiska orkestrar och jazzband. Idag kan du höra flera blåsinstrument i alla möjliga musikgenrer och instrumenten har även börjat användas mer och mer inom popkulturen till exempel i housemusik.

Trumpet: Trumpet, tillsammans med klarinett, är det instrument inom kategorin blåsinstrument med högst register. Ljud skapas genom att du håller läpparna mot munstycket och blåser så att läpparna vibrerar.

Saxofon: Saxofon är det blåsinstrument som har starkast koppling till jazzen. När du blåser i munstycket vibrerar en träbit, även kallat rörblad, som i sin tur ger saxofonen sitt skarpa ljud.

Flöjt: Det finns många olika varianter av flöjt. Gemensamt är att du blåser från ena änden eller sidan av flöjten och täcker över hålen med fingrarna för att generera olika ljud.

Klarinett: Klarinett kan ses som en blandning mellan flöjt och trumpet och har ett brett register av ljusa toner. Ljudet bildas genom att man lägger munstycket mot underläppen och blåser.

Jämför kurser