Visar 1-20 av 33 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 33 träffar
12

Information om balett och jazz

Det viktigaste att tänka på när du ska börja dansa är att hitta en stil och dansklass som passar dig, dina ambitioner och dina förutsättningar. Ett bra sätt för att prova sig fram är att medverka på prova-på-dagar och öppna hus som många dansskolor arrangerar i god tid innan terminsstarten börjar. Detta är ett tillfälle för att kostnadsfritt prova på en specifik dansstil, men också för att se hur lokalerna ser ut, träffa danslärarna och hitta en nivå som passar bäst för dig.

Balettkurs

Balett är en ständigt populär dansstil som bygger på formaliserade rörelser och positioner. Baletten är i västvärlden grunden för danskulturen och är därmed också en huvudstil inom dansutbildningarna. Balettkurser finns från nybörjare till avancerad nivå. Balett passar dig som vill träna upp din styrka, koordination och smidighet och samtidigt lägga en god grund för vidare dansutbildning. Balettens positioner och rörelser är ganska krävande i fråga om styrka och vighet, men det skiljer sig självklart beroende på vilken nivå du väljer. Se kurser i balett »

Kurs i jazzdans

Jazzdans är en dansstil sprungen från den svarta musikens rytm och musik i USA. Jazzdansen är den vanligaste förekommande dansstilen i revyer, musikaler och många nyare dansformer bygger på dansstilen. Jazzdansen tillhör också de mest populära dansformerna och är även en av de viktigaste dansstilarna i dansutbildningar.

Kommentarer från kursdeltagare
”Jag har länge velat satsa på min dans och valde att börja på jazzdans för tre år sedan. Sedan dess är jag helt fast och tränar mer och mer. Min ambition är att börja på balettakademiens längre utbildning inom kort. Jazz är så bra eftersom det lägger en bred grund som man sedan kan bygga vidare på.”

”Mina kompisar började på balett så jag provade också. Jag tänkte att jag var för gammal för det men det gick bra och jag fortsätter eftersom jag tycker det är kul och bra träningsform”

Modern dans

Modern dans kan även kallas fridans eftersom dansen är mindre regelstyrd och friare än andra danser. I princip finns det liks många stilar inom modern dans som det finns koreografer. I modern dans plockas influenser från både cirkus och jaxx men även andra danser. Det var i slutet av 1800-talet som den moderna dansen uppstod.

Balett för barn

Vill ditt barn lära sig att dansa balett? Här på kurser.se hittar du en samlingssida med balett för barn. När det gäller danslektioner för barn utgår man från barnens rörelse och dansglädje. Man jobbar med kropps- och rumsuppfattning och anpassar övningarna, stegen och rörelserna efter barnens mognad och utvecklas efter varje åldersnivå.

Burlesk dans

Burlesk dans är en teatralisk och humorfylld dans som har anor från USA:s 1860-tal. Dansstilen har fått ett uppsving och blivit populär igen. Burlesk dans visas ofta i varitésammanhang och kan ibland vara vågad. Om du vill gå en spännande och humoristisk danskurs fylld med glitter och glamor bör du testa burlesk dans och föra en gammal dansstil vidare. 

Se även balettkurser och jazzdans i Stockholm

Balettkurser

Jämför kurser
Mer självkänsla med dans

Med dansen kände både Molly Fredin och Sara Granelli Frick att självkänslan växte. Det tackar de Malmö Dansakademi för. 

Läs mer