Undersökningar

Undersökningar om din fritid

KURSGUIDER    |    MÅNADENS HOBBY    |    UNDERSÖKNINGAR    |    TEST    |    TIPS

Vi på kurser.se är nyfikna på vad du gör på din fritid och vad som är viktigt för dig när du har en ledig stund. Genom att utföra olika undersökning vill vi ta reda på hur du ser på din fritid, vilka ambitioner du har och hur det går att hitta balans i vardagen. Resultat är ofta väldigt intressant och vi kan se hur trender påverkar vårt sätt att sysselsätta oss på fritiden.

Senast uppdaterad: 17 mar 2017

Över 40 procent tror sig vara en oupptäckt stjärna

Publicerad: 2017-03-15

I den här undersökningen frågade vi 220 personer med sångintresse vad deras ambitioner med sång är. Många drömmer om att bli en stjärna och hoppas på en karriär inom sång. 41 procent av de som svarade tror också att de har en talang som skulle räcka hela vägen. 

Läs mer

Vill du också hitta kärleken på en danskurs?

Publicerad: 2017-03-15

Att många gillar att dansa är ingen nyhet. Men att det finns så många dolda anledningar till att gå en danskurs är desto mer intressant. Nästan hälften av de 667 personer som svarade på undersökningen ser danskurser som en bra möjlighet att lära känna nya människor.

Läs mer

Många hoppas på att skriva en bästsäljare

Publicerad: 2017-03-15

Intresset för att gå en skrivarkurs har ökat kraftigt de senaste åren. Vi på kurser.se ville självklart ta reda på varför fler har börjat skriva på fritiden och vad dagens amatörförfattare drömmer om. Undersökningen visade bland annat på en hög självsäkerhet bland skribenterna.

Läs mer

Vilken är anledning till att många inte går en fritidskurs?

Publicerad: 2017-03-14

Tidsbrist är det som anges av flest som anledning till att man inte kommer igång med en aktivitet på fritiden och uppfyller drömmar. Läs mer om andra anledningar och om vad människor drömmer om att göra på fritiden i undersökningen som utförts av kurser.se. 

Läs mer

Vilket språk anses svårast i Europa?

Publicerad: 2016-11-17

Att lära sig nya språk är och förblir populärt. Med det som grund ville vi undersöka vilket språk i Europa som anses som svårast att lära sig. Förutom svaret på det visar undersökningen också att de flesta vill lära sig ett nytt språk i ett land där språket talas.

Läs mer

Tycker du förarintyg borde vara obligatoriskt?

Publicerad: 2014-08-15

Över 70 procent tycker att förarintyg eller båtkörkort borde vara obligatoriskt för att få framföra en fritidsbåt på sjön. Det viktigaste anledningarna för att ta förarintyg är kunskap om navigation, sjöfartsregler och säkerhet enligt en undersökning från kurser.se bland båtintresserade.

Läs mer

Många anser att vattenskoterförare inte följer reglerna?

Publicerad: 2014-06-17

Vattenskoterförare ska följa samma regler som övriga sjötrafikanter och många vet inte att du egentligen bara får köra vattenskoter i allmän farled. Vår undersökning visar att många med båtlivsutbildning har lågt förtroende för vattenskoterförare.

Läs mer