Visa kurser.se som: Mobil

Undersökningar

Undersökningar

Blandade undersökningar relaterade

till våra kursområden

 Artiklar  Undersökningar

Senast uppdaterad: 11 jul 2019
Senast uppdaterad: 2018-04-12

Många vill se obligatoriskt båtkörkort för fritidsbåtar

Båtsäsongen närmar sig och vi på kurser.se har gjort en undersökning om obligatoriskt förarintyg. Undersökningen visar att majoriteten båtintresserade vill se att ett obligatoriskt förarintyg för fritidsbåtar införs.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-23

Fler skulle gå kurser om de gavs på distans

Fler skulle ha möjlighet att gå en kurs på fritiden om den gavs på distans. Det visar en undersökning som genomfördes av oss på kurser.se. I undersökningen svarade 71% att de skulle ha möjlighet att gå fler kurser om de gavs på distans.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-10-17

Hälsan - största skälet till att äta vegetarisk mat?

Intresset för att äta, och laga, vegetarisk mat växer stort. Vi på kurser.se ville ta reda på av vilka anledningar ni väljer att äta vegetarisk mat. Närmare 80 procent av 129 svarande var överens om att det är hälsan som kommer i första hand.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-09-05

Hur vill vi ta hand om oss efter semestern?

Att komma igång efter sommaruppehållet känns alltid lika svårt. Det är olika saker som fungerar som drivkraft hos olika människor. I den här undersökning tog vi reda på hur våra besökare tar hand om sin kropp och knopp efter semestern. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-15

Över 40 procent tror sig vara en oupptäckt stjärna

I den här undersökningen frågade vi 220 personer med sångintresse vad deras ambitioner med sång är. Många drömmer om att bli en stjärna och hoppas på en karriär inom sång. 41 procent av de som svarade tror också att de har en talang som skulle räcka hela vägen. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-15

Vill du också hitta kärleken på en danskurs?

Att många gillar att dansa är ingen nyhet. Men att det finns så många dolda anledningar till att gå en danskurs är desto mer intressant. Nästan hälften av de 667 personer som svarade på undersökningen ser danskurser som en bra möjlighet att lära känna nya människor.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-15

Många hoppas på att skriva en bästsäljare

Intresset för att gå en skrivarkurs har ökat kraftigt de senaste åren. Vi på kurser.se ville självklart ta reda på varför fler har börjat skriva på fritiden och vad dagens amatörförfattare drömmer om. Undersökningen visade bland annat på en hög självsäkerhet bland skribenterna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-16

Vilken är anledning till att många inte går en fritidskurs?

Tidsbrist är det som anges av flest som anledning till att man inte kommer igång med en aktivitet på fritiden och uppfyller drömmar. Läs mer om andra anledningar och om vad människor drömmer om att göra på fritiden i undersökningen som utförts av kurser.se. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2017-03-14

Vilket språk anses svårast i Europa?

Att lära sig nya språk är och förblir populärt. Med det som grund ville vi undersöka vilket språk i Europa som anses som svårast att lära sig. Förutom svaret på det visar undersökningen också att de flesta vill lära sig ett nytt språk i ett land där språket talas.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-06

Tycker du förarintyg borde vara obligatoriskt?

Över 70 procent tycker att förarintyg eller båtkörkort borde vara obligatoriskt för att få framföra en fritidsbåt på sjön. Det viktigaste anledningarna för att ta förarintyg är kunskap om navigation, sjöfartsregler och säkerhet enligt en undersökning från kurser.se bland båtintresserade.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-06-17

Många anser att vattenskoterförare inte följer reglerna?

Vattenskoterförare ska följa samma regler som övriga sjötrafikanter och många vet inte att du egentligen bara får köra vattenskoter i allmän farled. Vår undersökning visar att många med båtlivsutbildning har lågt förtroende för vattenskoterförare.

Läs mer