Kategori
Plats

Undersökningar

Undersökningar om din fritid

KURSGUIDER    |    MÅNADENS HOBBY    |    UNDERSÖKNINGAR    |    TEST

Vi på kurser.se är nyfikna på vad du gör på din fritid och vad som är viktigt för dig när du har en ledig stund. Genom att utföra olika undersökning vill vi ta reda på hur du ser på din fritid, vilka ambitioner du har och hur det går att hitta balans i vardagen. Resultat är ofta väldigt intressant och vi kan se hur trender påverkar vårt sätt att sysselsätta oss på fritiden.
 

Språkundersökning     

Vilket språk anses svårast i Europa?

Att lära sig nya språk är och förblir populärt. Med det som grund ville vi undersöka vilket språk i Europa som anses som svårast att lära sig. Förutom svaret på det visar undersökningen också att de flesta vill lära sig ett nytt språk i ett land där språket talas. 

Läs mer om undersökningen och ta reda på svaret

Vattenskoter     

Många anser att vattenskoterförare inte följer reglerna?

Vattenskoterförare ska följa samma regler som övriga sjötrafikanter och många vet inte att du egentligen bara får köra vattenskoter i allmän farled. Vår undersökning visar att många med båtlivsutbildning har lågt förtroende för vattenskoterförare.

Läs mer om undersökningen och regler för vattenskoterförare

Obligatoriskt förarintyg     

Tycker du förarintyg borde vara obligatoriskt?

Över 70 procent tycker att förarintyg eller båtkörkort borde vara obligatoriskt för att få framföra en fritidsbåt på sjön. Det viktigaste anledningarna för att ta förarintyg är kunskap om navigation, sjöfartsregler och säkerhet enligt en undersökning från kurser.se bland båtintresserade.

Läs mer om obligatoriskt förarintyg

Skriva en bästsäljare     

Många hoppas på att skriva en bästsäljare

Intresset för att gå en skrivarkurs har ökat kraftigt de senaste åren. Vi på kurser.se ville självklart ta reda på varför fler har börjat skriva på fritiden och vad dagens amatörförfattare drömmer om. Undersökningen visade bland annat på en hög självsäkerhet bland skribenterna.

Läs mer om folks skrivintressen

Undersökning om dans     

Vill du också hitta kärleken på en danskurs?

Att många gillar att dansa är ingen nyhet. Men att det finns så många dolda anledningar till att gå en danskurs är desto mer intressant. Nästan hälften av de 667 personer som svarade på undersökningen ser danskurser som en bra möjlighet att lära känna nya människor.

Läs hela undersökningen här 

Sångundersökning     

Över 40 procent tror sig vara en oupptäckt stjärna

I den här undersökningen frågade vi 220 personer med sångintresse vad deras ambitioner med sång är. Många drömmer om att bli en stjärna och hoppas på en karriär inom sång. 41 procent av de som svarade tror också att de har en talang som skulle räcka hela vägen. 

Läs underökningen om folks sångintresse

Senast uppdaterad: 18 nov 2016

Så fungerar kurser.se

 Sök och hitta en kurs 
 som passar dig

 Skicka en intresseanmälan 
 till arrangören

 Du blir kontaktad med
 all info du behöver 

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Ta reda på vad du egentligen ska syssla med på fritiden.

» Starta testet