Visa kurser.se som: Mobil

Trädgård och kreativt skapande som hobby


“Det ger avkoppling och är något för människans alla sinnen.”

Månadens Hobby - Britt Wånggren

Namn: Britt Wånggren
Ålder: 62
Plats: Stockholm
Sysselsättning: Förskollärare och blivande pensionär
Hobby: Blommor, trädgård och kreativt skapande


Britt har haft trädgård och blommor som hobby sedan barnsben. Intresset går i släkten och Britt introducerades som liten för trädgårsarbete via sin farmor och pappa. På fritiden tycker Britt om att läsa böcker och andra tidskrifter.

- Jag tycker mycket om böcker och besöker gärna bibliotek och bokhandeln. Jag läser till exempel deckare, historiska romaner, faktaböcker, dagstidning eller tidningar med medicinskt, pedagogiskt, språkligt eller med historiskt innehåll. Korsord tycker jag är bra hjärngympa.

Förutom det skrivna ordet har Britt sin stora passion för natur, färg och form och kreativt skapande. Britt mår som bäst när hon får vara ute i naturen och helst nära havet.  

- Jag är naturintresserad och har ett stort intresse för växter, djur och miljö. Speciellt njuter jag av att vistas i skogen och vid eller på havet. Jag plockar gärna svamp, bär eller annat som man kan hitta i naturen som kottar, grenar, olika moss- eller grässorter, stenar, med mera. Jag tycker det är roligt med färg och form - skapar med olika material, gör blomsterarrangemang och kransar. Jag njuter av att titta och lukta på blommor.

Kreativt skapande som en livsstil

Britts kreativa intresse slutar inte i naturen. Sen ungdomsåren har hon även skapat med tyg och sytt sina egna kläder, barnsaker och heminredning som kuddar, gardiner och dylikt. Britt tycker även om att skriva, rita och måla. I hennes blomsterarrangemang manifesteras detta mångfacetterade kreativa jag och intresse för konst genom att placera ut bland annat små figurer i buketter och arrangemang.

Britt blandar sitt intresse för skapande och blommor - Månadens Hobby - kurser.se

Naturens egna resurser som dekor

När Britt skapar med blommor och blad brukar hon använda sig av saker som hon har hittat i naturen.

- Jag plockar vilda blommor, blad och gräs. Sedan så arrangerar jag dem tillsammans med egna blommor och blad från trädgården eller blomsteraffären.

För att kunna skapa vackra arrangemang tipsar Britt om att själv samla in vackra saker som vi kan hitta i naturen, för att sedan placera dem i en vas, kruka, korg eller annan typ av behållare. Om vi vill få till ett extra tjusigt arrangemang tipsar Britt om att använda oasis. Att ha trädgård och blommor som hobby är något som passar alla med en mångkreativ ådra.

- Det ger avkoppling och är något för människans alla sinnen.

Ser fram emot pensionen

Britt är 62 år och ser fram emot pensionen. När hon går i pension planerar hon ägna tiden åt saker som för henne är meningsfullt och roligt.

- Umgås med familj och vänner, resa och njuta av livet.

Många som går i pension kan känna sig rastlösa då arbetet har tagit upp en så stor del av livet. Britt tänker fortsätta med sin aktiva livsstil även som pensionär, och då bland annat fördjupa sina kunskaper i sin hobby.

- Jag vill gå på kurs och träffa likasinnade, vistas mer i skog och vid hav, lära ut vad jag kan till barn och barnbarn eller andra som är intresserade.


Britts tips till dig som vill börja med blommor och trädgård

✔ Titta och läs i tidningar eller böcker 

✔ Finn inspiration på webben (Googla!)

✔ Gå en trädgårds- eller blomsterkurs

✔ Utveckla ditt intresse tillsammans med en natur- och blomsterintresserad bekant

Blir du också inspirerad av Britt och vill få kreativa utlopp via blommor och trädgård? Hitta din nya hobby idag! Vi har blomsterkurser och trädgårdskurser. För dig som är blivande pensionär tipsar vi på kurser.se att slänga ett öga på kurser för pensionärer.


 

Senast uppdaterad: 03 maj 2016

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet