Visa kurser.se som: Mobil

Övningsfrågor till teoretiskt prov av Förarintyg

Teoretiskt prov förarintyg

Här kan du testa dina teoretiska kunskaper inför det kommande förarintygprovet. Frågorna är inte hämtade från något prov, men de liknar de frågor som kan dyka upp på det teoretiska provet och kan ses som en fingervisning om hur god kunskap du har. När du läser en kurs för förarintyg kommer teorin att täcka ovanstående frågor.

Vid examensprovet förväntas du klara liknande frågor samt frågor som kräver praktiska övningar med sjökortet och navigeringsmoment med passare och transportör. Det riktiga provet består av 50 frågor som är uppdelade i fem avsnitt. För att bli godkänd måste du ha minst 60 procent rätta svar på varje del. Efter provet får du direkt veta om du klarade det.
 


 

Hitta en båtkurs

Känner du att du inte har koll på de här frågorna? Här på kurser.se hittar du massor av kurser för dig som vill ta förarintyg eller ta nästa steget i din båtlivsutbildning. I flesta fall skriver du det teoretiska provet i direkt anslutning till kursavslutningen, vilket göra att du har färska kunskaper när du kliver in i provsalen.

Hitta kurser för förarintyg

Senast uppdaterad: 29 mar 2019

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet