Visa kurser.se som: Mobil

Så startar du eget företag - steg för steg

Starta eget steg för steg

Går du i starta eget-tankar? Att komma igång som egenföretagare kan kännas som en utmaning, därför har vi sammanställt en checklista till hur du kan starta eget steg för steg. Hos oss hittar du också många kurser för dig som vill starta eget företag.

Hitta en starta eget-kurs

Stegen du behöver ha koll på när du ska starta eget företag:

Affärsidé

Har du bestämt dig för att starta företag har du förmodligen redan en affärsidé. Formulera den i skrift så får du en tydlig bild över om något behöver tilläggas och om idén är realiserbar.

Gör en affärsplan och en marknadsplan

När du skriver en affärs- och marknadsplan konkretiserar du din affärsidé och sätter upp mål för din verksamhet. Här kan du också se över hur marknaden för ditt företag ser ut samt hur du ska arbeta med marknadsföring.

Budget

Har du någon budget avsatt för att starta ditt företag? Gör en plan för kostnader och intäkter framöver för att få ett hum om ditt ekonomiska läge. Se även över olika bidragsalternativ.

Kom på ett namn till ditt företag och registrera verksamheten

Lägg lite extra tid på att komma på ett bra namn till ditt företag - är det ett namn man kommer ihåg, väcker det ett intresse för att ta reda på mer om din verksamhet? Har du ett namn är det dags att välja företagsform och därefter företagsregistrering! Här kan du läsa om vanliga företagsformer i sverige.

F-skatt

Glöm inte att ansöka om F-skattesedel om du bedriver en verksamhet som kräver det.

Bokföring

Blir du nervös över alla administrativa delar som kommer med ett eget företag? Se till att anlita en konsult som hjälper dig. Vill du ha full kontroll över din egen bokföring kan du gå en bokföringskurs.

Sätt igång med ditt företag!

När du gått igenom alla steg vet du om du är redo eller om du behöver jobba mer med någon del. Är allt på plats? Då är det bara att sätta igång med ditt företag.

Senast uppdaterad: 28 aug 2018

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet