Visa kurser.se som: Mobil

Sommarens bästa kurstips

Sommarens bästa kurstips

Snart är sommaren här! Vill du spendera din ledighet på bästa möjliga sätt? Prova på en fartfylld kurs med en rolig aktivitet eller en lugn och lärorik kurs under ledigheten. Här har du roliga sommarkurser att gå på.

Bonjour, hola, hello, buongiorno

Till sommaren passar det utmärkt att utveckla dina språkkunskaper med en språkkurs. Har du tänkt ligga på playan och dricka en piña colada på Mallis? Gå en kurs i spanska innan! Ska du äta gelato och dricka caffé americano på gatorna i Rom? Gör dig förstådd med kurs i italienska. Bonjour Belle! Croissant och macarones i de vackra parkerna i Paris? Undvik eventuella missförstånd och lär dig franska innan resan, eller bättra på din engelska så du kan strosa runt på Oxford Street och äta fish and chips och låta som en local.

Sjunga, dansa eller spela teater?

Drömmer du om att kunna sjunga? Du behöver inte vara en sångfågel för att ta sånglektioner. Lär dig sjunga under sommaren så du kan imponera på kollegorna när semestern är slut och det är dags för höstens kickoff. Är du inte sugen på att sjunga eller dansa kan du prova på instrument genom en pianokurs eller gitarrkurs. Du kanske har drömmar om att bli en konsertpianist eller så vill du spela piano för nöjes skull.

Varför inte kombinera musiken med dans? Gå en danskurs i dancehall eller afrobeat, väldigt kreativa dansstilar med influenser från orientalisk och afrikansk dans och hip hop. Till dessa dansstilar behöver du lägga ner mycket energi och attityd som behövs på dansgolvet – är inte dancehall din grej kan du kolla in alla danskurser.

Var aktiv!

Vissa är ute efter en mer aktiv sommar där man vill utöva olika sporter. Vad sägs om tennis, klättring eller simning? Kombinera träning och adrenalin med ditt intresse och testa på känslan av att kunna bestiga berg eller bli proffs i simning. Vem vet, du kanske blir nästa OS-deltagare?

Är du hellre kreativ?

Om du istället vill utveckla eller upptäcka din kreativa sida kan du gå en målarkurs och bli den nya Picasso. Finn nöjet och lugnet med akvarell eller oljemålning och få inspiration i antingen naturen eller inomhus. Vill du inte syssla med målning finns många andra typer av kreativa kurser. Lär dig dreja och arbeta, skapa med trä och metall eller lär dig sy egna kläder i en hantverkskurs.

Slappna av

En lugn och avkopplande sommar kan behövas efter all stress du stått ut med på jobbet eller i vardagen. För att stärka och balansera både kropp och själ för att sedan lära dig att slappna av på rätt sätt kan du gå en massagekurs eller qigong. Eller är du intresserad av kostens betydelse för människans välmående? Gå en kurs i kost och näringslära. Det här är för dig som vill ha förståelse för hur olika kosthållningar påverkar oss och lära dig om någon specifik kostinriktning.

Hittar du inget intressant? Då kan du kika närmare på alla våra sommarkurser.

Se alla sommarkurser

Senast uppdaterad: 25 apr 2019

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet