Visa kurser.se som: Mobil
Kurser för seniorer

5 spännande kurser för dig som är senior

Det är aldrig för sent att göra något meningsfullt. För dig som nått den gyllene åldern och vill få ut mer av dina aktiviteter kan dessa kurser inspirera dig att prova något nytt. Vill du stärka dina muskler och minska stelhet i leder? Senioryoga kan vara svaret. Tycker du om att arbeta med händerna kanske en snickarkurs sätter guldkant på din tillvaro.

1. Mjuka upp kropp och leder

Genom livet förändras din kropp på olika sätt, och likaså förutsättningarna för vad den klarar av. Senioryoga är en mjukare form av yoga som är anpassad till dig som senior, fokus ligger därför mycket på balans och på att förbättra rörlighet i muskler och leder. Att träna yoga är också ett perfekt sätt att stärka hjärnkontoret, då andningsövningarna ökar syretillförseln till hjärnan, vilket får dig att tänka klarare och bättre.

Tips: Senioryoga

2. Låt kreativiteten flöda

Akryl, akvarell, kroki eller kalligrafi. Vilken är din melodi? Utveckla din kreativa sida i kurser inom måleri och hantverk. Det finns en konstform för alla, nybörjare som expert. På kurser.se har vi kurser i allt från målartekniken Vedic art som uppmuntrar det naturliga och kravlösa skapandet till helgkurser i experimentell akryl. Vilken blir din nya hobby?

Tips: Målarkurser

3. Lär dig surfa

Bli bättre än barnbarnen på datorer och telefoner. Få en introduktion till den digitala världen. Lär dig använda olika plattformar, verktyg, appar och program. På en datakurs för seniorer får du möjlighet att lära dig hur din smartphone fungerar eller hur du använder internet. 

Tips: Datakurser

4. Ge dina möbler nytt liv

Få utlopp för din kreativa sida och boka in dig på en snickarkurs. Kanske behöver du något nytt till hemmet? Vad sägs som ett skåp, en pall eller en uppfräschad hylla? På kurser.se finns kurser i allt från finsnickeri till möbelomklädnad. I denna kurs lär du dig inte bara hur du rent tekniskt klär om en möbel, du får också en god inblick i tyger, färger och hjälpredskap.

Tips: Möbelhantverkskurser


5. Upplev sångglädjen

Kurser i körsång passar dig som vill uppleva sångglädje tillsammans med andra. För nybörjare är kör också ett utomordentligt bra tillfälle att öva på sångteknik och att hitta sin röst. Körsång kan vara inspirerat av både klassisk musik och populärmusik, och kan genomföras med eller utan instrument. Välj en kurs med ett upplägg du gillar och bidra till en stor portion glädje för dig själv och för andra!

Tips: Körsång

Se alla seniorkurser

Senast uppdaterad: 26 nov 2019

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.