Visa kurser.se som: Mobil

Scrapbooking för den pysselintresserade

"Scrapbooking är för den fotointresserade mångpysslaren"

Scrapbooking som hobbyEn populär hobby från USA slog igenom i Sverige för några år sedan. Scrapbooking har engagerat många, bland annat Gittan Gröndahl i Knivsta. Att ha scrapbookning som hobby passar mångpysslaren, alltså den som tycker om att göra många olika saker sammanlänkat med skapande, som exempelvis fotografi, måleri och olika typer av handarbete. Scrapbooking är helt klart intresset för den kreativa.   

Namn: Gittan Gröndahl
Ort: Knivsta
Hobby: Scrapbooking

Vad är din hobby?

- Min hobby är scrapbooking – ett avancerat sätt att göra fotoalbum eller andra arrangemang med foton, färg, stämplar, papper, nitar, plast, tygband och andra olika material, som ofta kommunicerar ett minne, ofta med en berättelse till.

Vad är det bästa med din hobby?

- Jag tycker om fotografi, hantverk, skapande, layout och färger. Det bästa med min hobby är att jag kan kombinera detta på ett roligt sätt.

Hur kommer det sig att du började med din hobby?

- Det började med att min syster gav mig en prova-på-kväll i scrapbooking när vi hade varsina småbarn. Jag blev så glad när jag upptäckte alla som satt och skapade tillsammans och alla möjligheter. Just när man har barn så blir många lätt extra fascinerade av att dokumentera och skapa något, för att minnas den snabbt flyende intensiva tiden.

Har du gått någon kurs för att fördjupa dig i din hobby?

- Jag har gått många korta kurser i scrapbooking, till exempel färglära, formlära, olika medium och tekniker som fragment, embossing, chalks, color blocking, monochromatic, ink spray, distress ink, och massor av andra specialtermer. Jag har också varit på scrapmässor och scrapmaraton där man inspireras av andra, man sitter i timtal, äter där och även sover över så man slipper störande avbrott i sitt skapande.

Har du några tips till de som vill börja med din hobby?

- Mitt tips till de som vill börja med scrapbooking är att så fort som möjligt träffa andra för inspiration och att se och testa material, och gärna lära sig några grundläggande begrepp i teknikerna i början för att få till det som man önskar sig. Det kan man göra via kurser och scrapträffar. Man kan scrappa i alla åldrar. Jag vet inte varför inga killar håller på, det vore roligt om alla upptäckte hobbyn och delade sina stilar och att det inte var en inmutad kvinnozon. Det går mycket mode och trender i scrapbookingstilar men det är bara inspirerande och inget som hindrar att man går helt sin egen väg.

» Vill du göra någonting med händerna? Anmäl dig till en hantverkskurs!


Senast uppdaterad: 02 mar 2017

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet