Så kommer du utanför din comfort zone

Det har hänt alla någon gång i livet – att stöta på sin rädsla. Rädslan brukar vara ett hinder som får en att känna sig orolig eller osäker. Vi har listat tipsen som kan hjälpa dig komma utanför din comfort zone.

Så kommer du utanför din comfort zone

Det har hänt alla någon gång i livet – att stöta på sin rädsla. Rädslan brukar vara ett hinder som får en att känna sig orolig eller osäker. För att övervinna den krävs arbete för att våga göra något man inte skulle göra i vanliga fall. Vi har listat tipsen som kan hjälpa dig komma utanför din comfort zone.

Säg ja oftare

Var mer spontan och säg ja oftare! Att dansa är inte allas starka sida, men att testa på det och gå en danskurs kan öka ditt självförtroende. När du hamnar på helt nya platser i helt nya situationer lär du känna dig själv och kan dessutom se en helt ny sida av dig själv. Det är det som får dig att komma utanför din comfort zone och att växa som person.

Var inte rädd för att misslyckas

Många människor känner press och ångest inför att tala inför en grupp människor eller en större publik. Övning ger färdighet – du måste göra det många gånger för att du inte ska vara lika nervös som första gången du höll i en presentation. Man ska inte vara rädd för att misslyckas. Med hjälp av en retorikkurs får du övningar och tips inför att du ska tala inför en publik. Du kanske inte lyckas med en gång, men det kommer få dig att utvecklas som person. Du misslyckas tills du lyckas!

 🏃‍♀️ Kurser som hjälper dig kliva ur din comfort zone 🏃‍♂️

Förändra dina gamla vanor

Du kanske inte är van att testa på nya saker, men det är väl ingen? Det som är vant är tryggt, och kan kännas som det enklaste och bästa för stunden. Därför är det perfekt för dig som vill ändra dina gamla vanor att testa på något nytt. Har du exempelvis scenskräck kan du utmana dig själv genom att gå en teaterkurs eller till och med en musikal? Du kanske har drömt om det men aldrig vågat prova. Här kan du arbeta med olika verktyg för skådespeleri och scenframställning.

Vänta inte på en förändring – gör den själv!

Vill du förändra dig själv, en pågående situation eller din livsstil? Då får du lägga ner lite tid och anstränga dig för att göra något åt saken. Det kommer inte ske en förändring så länge du inte får den att ske. Varför inte testa på något som sticker ut från det vanliga i ditt liv? En språkkurs i spanska eller franska får dig att stärka ditt självförtroende och komma ut från din bekvämlighet, annars kan du gå en målarkurs där du kan utveckla din kreativa sida.

Vilken kurs skulle få dig att komma utanför din comfort zone?

Hitta din kurs här


Annonser

Du kanske också är intresserad av: