Visa kurser.se som: Mobil

6 påskpyssel att pyssla med i påsk

Enkla påskpyssel för barn som vuxna

6 påskpyssel att pyssla med i påsk

Vill du skapa enkla påskpyssel för att invitera påsken i ditt hem? I denna påskguide får du tips om hur du skapar ditt eget påskpynt, lagar eget påskgodis eller färgar dina egna ägg. Låt kreativiteten flöda och få in sommartid och vår i ditt hem på riktigt. För dig som redan är inbiten pysslare tipsar vi på kurser.se om att gå en hantverkskurs i sommar eller höst för ung som erfaren påskpysslare:

🐥 Hantverkskurser för vuxna
🐣 Pyssel för barn, hantverk och målning


Tips på hur du skapar enkelt påskpyssel hemma

Skapa ditt eget påskpynt

Visst är det härligt att pynta hemmet med lite färg efter en lång och mörk vinter? Pynta ditt ris med fjädrar eller skapa egna ägg att hänga i buketten. Välj ut några servetter som du tycker är vackra. Använd urblåsta ägg eller annat i äggformat. Ta din servett eller ditt decopagepapper och limma på den med decoupagelack (limlack). Fäst en krok i ditt ägg och pryd det i ditt ris eller på annan plats. Make & Create förklarar hur du gör detta påskpynt steg för steg i deras guide Decoupage på urblåsta ägg.

Vackra påskbuketter eller påskarrangemang att ge bort hemma

Påskbukett eller påskblommor i arrangemang

Ska du gå bort i påsk? Då kan det vara trevligt att ta med sig en blomma! Gör en bukett med blommor i påskens anda. Sätt ihop några påskliljor, vita, orange eller rosa tulpaner med videung, blåbärs- eller björkris. Toppa buketten med fjädrar eller ett dekorerat ägg. För dig som vill göra ett helt blomsterarrangemang tipsar vi om att köpa en korg där du placerar påsklinjor, olika typer av vårlökar och mossa. Avsluta med härliga påskdetaljer som fjädrar, dekorerade ägg, kycklingar och annat - det är bara kreativiteten som sätter stopp!

Färga dina egna ägg hemma till påsk

Färga dina ägg

Vill du ha roliga ägg på lunchbordet i påsk? Sätt fram pennor eller vattenfärg på bordet och låt vuxna som barn måla på de redan kokta äggen. Om du vill färga dem innan servering så kan du testa på att färga med hjälp av naturens resurser. Med gurkmeja får de en gul färg, rödbetor ger dig röda ägg, blåbär och rödkål gör dina ägg blå, gullök eller kaffe färgar äggen orange. Om du vill få till något mönster vid färgning kan du placera blad, blommor eller annat med hushållspapper runt om och fästa med hjälp av gummisnoddar. Se exakt hur du färgar dina ägg på naturligt vis i 100 nya idéers guide Naturligt färgade ägg!

Påskkort - Skapa vackra påskkort att ge bort till nära och kära

Gör egna påskkort

Det är alltid trevligt att få en hälsning på posten, då vi idag endast får räkningar i brevform i lådan - om ens det. Låt dina barn delta som illustratörer och rita egna kort på tjockare kartongpapper. Ni kan även ha flera olika färger av papper som ni klipper ut i olika figurer och limmar på kortet. Låt kreativiteten flöda! Använd stämplar, klistra på fjärdar och mycket mer. Hitta inspiration inför ditt skapande av påskkort på Pinterest.  

Gör hemmagjort påskgodis

Ge bort hemmagjort påskgodis

Vad skulle påsken vara utan allt godis? Om du vill ha ett hälsosammare alternativ utan onaturliga tillsatser kan du göra eget påskgodis! Färga marsipan gult och orange och skapa egna påskkycklingar. Gör en liten och en stor rund boll. Sätt den lilla gula bollen på den stora och skapa en konformad orange marsipanbit som du sätter på den lilla bollen - detta blir då kycklingens näbb. Sätt på ögon med strössel eller smält choklad. För den som vill kan även doppa marsipankycklingen i choklad. Se recept på hemmagjort påskgodis hos ICA eller spana in de otroligt söta Cake Popsen från Elle.

Kul påskpyssel för barn

Påskpyssel för barn

Påsken är ett ypperligt tillfälle att låta barnen gå lös med färg, papper och pyssel. Skapa påskkort att ge bort som påskkärringar, skapa påskpynt att piffa till hemmet och påskbordet med. Vill du inspireras av påskpyssel för barn? Pysselbolaget har många tips på påskpyssel som passar stora som små.

Visst är det härligt att skapa med händerna? Vi har kurser för oss vuxna som barn som vill vara kreativa med våra händer. Låt inte påsken vara det sista tillfälle du skapar i år, hitta din kurs idag:

🐥 Hantverkskurser för vuxna
🐣 Pyssel för barn, hantverk och målning


Senast uppdaterad: 22 mar 2016

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet