Visa kurser.se som: Mobil

Nybörjare

NybörjareHitta olika kurser för nybörjare

På kurser.se hittar du kurser för nybörjare inom alla tänkbara områden. Ibland kan det vara svårt att veta vad som är en nybörjarkurs och vilka kurser som kräver förkunskaper eller tidigare erfarenheter. I vissa fall är det tydligt att en kurs är för nybörjare då det står i kursens titel. I andra fall får du läsa mer om vem kursen riktar sig till under beskrivningen av målgrupp.

Här har vi sammanställt en kursguide för att du enklare ska hitta och välja en kurs för nybörjare som passar just dig. Du kan enkelt klicka dig vidare för att se en lista på nybörjarkurser inom respektive område.  

 Sök efter nybörjarkurser 


intensivkurser

Dans för nybörjare

I dansens värld är en danskurs för nybörjare en förutsättning för att du ska lära dig en ny dansstil. Du kanske har viss erfarenhet från att dansa på fester och vid andra arrangemang, men grundstegen lär du dig bäst genom att gå en danskurs. Förutom alla lära dig stegen som nybörjare är det också viktigt att få en känsla för rytmen. Detta uppnår kursledaren genom att använda genuin musik och låtar som du enkelt hittar taktkänslan i.   

» Salsa nybörjare
» Streetdance nybörjare
» Bugg nybörjare

Photoshop

I en Photoshopkurs för nybörjare blir du orienterad i programmet och får lära dig enklare bildbehandling, beskära bilder, lägga på effekter, färgbearbetning och vilka format du bör spara och exporterar filerna i.
» Photoshop nybörjare

Indesign

Photoshop, nybörjareEfter en kurs i Indesign för nybörjare kan du skapa enklar projekt för tryckt media. Det kan till exempel vara en broschyr, visitkort eller ett CD-omslag. Nybörjarkursen lär dig att lägga upp mallar för ditt arbete, textformatering, infoga föremål och exportera till pdf.
» Indesign nybörjare

Flash

Adobe Flash används för att skapa animationer och rörliga inslag till din hemsida. En nybörjarkurs lär dig att använda verktygspanel och förflytta föremål på skärmen.
» Flash nybörjare

Illustrator

Att arbeta i Illustrator skiljer sig en del från att jobba i de övriga adobeprogrammen. Illustrator har en bred verktygspanel som tillåter dig att skapa vektorgrafik på detaljerad nivå. En nybörjarkurs i Illustrator lär dig att enkla knep och genvägar för att skapa riktigt snygga illustrationer. » Illustrator nybörjare 

Data för nybörjare

För den ovane datoranvändaren finns massor av nybörjarkurser som guidar dig igenom teknikens värld. I en datakurs för nybörjare får du lära dig allt från de mest grundläggande momenten, som att skicka mail, surfa på internet och spara filer, till lite mer avancerade tips som underlättare i vardagen, till exempel att betala räkningar, boka resor och importera bilder.  » Datakurs för nybörjare

Smyckestillverkning

Smyckestillverkning har blivit en otroligt populär sysselsättning. För att komma igång med att skapa egna smycken behöver du kunskap om vilka material du kan jobba med och hur själva tillverkningsprocessen ser ut. En nybörjarkurs i smyckestillverkning kan innehålla teoretiska och praktisk moment i hur du hanterar silverlera, glasfusing, silversmida med mera. Under kursen skapar du ett eller flera smycken som du självklart får ta med dig hem.
» Smyckestillverkning nybörjare

FotokursFoto för nybörjare

Priserna på digitalkameror pressas hela tiden på marknaden och idag äger de flesta en digital kompakt- eller systemkamera. Att gå en fotokurs för nybörjare är ett enkelt sätt för dig att lära dig hantera din nya kamera och använda olika funktioner. Du lär dig ställa in bländare och slutartid och att anpassa inställningar efter olika situationer. Upptäck hur roligt det är att fotografera utan ha autoläge förinställt! » Fotokurs för nybörjare


Nybörjarkurs inom konst och målning

De flesta har någon gång kommit i kontakt med att måla, teckna eller att illustrera på ett eller annat sätt utan att lära sig en speciell målarteknik. I en nybörjarkurs i målning har du möjligheten att utveckla din konstnärliga ådra och lära dig måla akvarell, oljemålning, akryl etc.  En målarkurs upplevs ofta som otroligt inspirerande och hjälper den konstintresserade att få nya idéer till sitt måleri.

» Akvarell för nybörjare
» Oljemålning nybörjare

Språkkurser för nybörjare

Det är fantastiskt kul att lära sig ett nytt språk. Att kunna kommunicera på fler än ett språk kan visa sig vara väldigt användbart i många situationer. Grunderna i ett språk lär du dig enklast genom gå en nybörjarkurs där du får öva upp ditt ordförråd, lära dig tala, skriva och grammatik. Ibland kan det vara svårt att veta vilken nivå man själv ligger på och därför erbjuder somliga kursarrangörer ett språktest för att blivande kursdeltagare ska få reda på vilken kurs som passar dem bäst.   

Engelska, nybörjareHär nedan hittar du kurser för nybörjare inom de språken som vi svenskar lär oss i störst utsträckning. Förutom engelska, spanska, franska, tyska och italienska finns många andra språk här på kurser.se som du kan välja att gå en kurs i.

» Engelska nybörjare
» Spanska för nybörjare
» Franska för nybörjare
» Tyska för nybörjare
» Italienska nybörjare
» Grekiska kurs 

Nybörjarkurs i gitarr

Som nybörjare är gitarr ett av de vanligaste instrumenten som man först lär sig. I en nybörjarkurs får du lära dig att ta dina första ackord och få förståelse för hur du läser noter. I en gitarrkurs ingår ofta självstudier, vilket innebär att du ska träna hemma mellan lektionerna. Detta gör att utvecklingen går snabbare och du ganska snart kan spela en hel låt. » Gitarr för nybörjare


intensivkurser

Självklart finns en mängd olika nybörjarkurser inom fler områden. Gör en sökning högst upp på sidan och
hitta den kurs som passar dig bäst! 

Senast uppdaterad: 22 feb 2016

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet